Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ...

Τελικά αυτός ο γάμος με συγκλόνισε. Πώς αλλιώς εξηγείται το ότι μετά το γάμο του Γουίλ και της Κέιτ, σόρρυ "Katherine", δεν έχω γράψει ούτε μια ανάρτηση. Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι άλλους φίλους διάβαζα, κάτι αποσπάσματα μόνο στην αρχή, μετά μόνο τίτλους και μετά τίποτα αφού ούτε τον υπολογιστή δεν άνοιγα. Όσο πιο πολύ απέχεις όμως ξεκόβεις και σιγά σιγά τα παράτησα. Μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται... Ομως πάλι να φύγω χωρίς ούτε ένα αντίο; Η αλήθεια είναι μου λείψατε, οι συζητήσεις, τα αστεία, οι αμπελοφιλοσοφίες, τα τραγούδια...

Είχα πολλά τελευταίως είναι η αλήθεια. Από την άλλη δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο, μόνο τα καθημερινά. Πόσο δίκαιο έχει ο αλκίνοος "πώς χάθηκε η ζωή στο κάθε μέρα;"

Από την άλλη σκέφτομαι, πόσο πραγματικός είναι τελικά ο κόσμος των μπλοκς; Ίσως κάποιες φορές να ζητώ κάτι πιο χειροπιαστό. Έχει τα καλά της η ανωνυμία, έχει μια γοητεία και ελευθερία, αλλά πάλι είναι στο μεταίχμιο ύπαρξης και ανυπαρξίας. Αξίζει τον κόπο να επενδύεις το χρονο σου, ή ας το δω πιο χαλαρά, να τον περνάς σε κάτι τέτοιο; Και από την άλλη δε μένει τίποτα, μόνο κάποια κείμενα στον ασύλληπτο όγκο πληροφοριών του ίντερνετ. Ενυγουέι, είτε σου βγαίνει, είτε δε σου βγαίνει. Και όσο σου βγαίνει το κάνεις.

Λοιπόν καλό καλοκαίρι, κι ας είμαστε σχεδόν στη μέση του. Χτες έφαγα το πρώτο μου γλυκό κι απολαυστικό λιωμένο παγωτό. Εύχομαι έτσι να είναι το καλοκαίρι αυτό για όλους μας. Και να μας πάνε όλα καλά... μια και είμαστε ακόμα εδώ...

13 σχόλια:

  1. συμφωνούμε συνάδελφε. κι εγώ για πιο χειροπιαστά πάω. μπορείς να τα συνδυάσεις τα δυο.

    εγώ φτιάχνω ένα δεντρόσπιτο νύχταν-νύχταν μόνος μου. μου αρέσει όμως να δημοσιοποιώ αυτό που κάνω. είτε για χουμίσιν είτε για να εμπνεύσω και άλλους.

    καλές διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα όλες τις αναρτήσεις στο νέο σου μπλοκ. Πλάκα έχεις, καλή τύχη με το δεντρόσπιτο, οσο για το χουμίσιν, δεν νομίζω να ισχύει. Η κόρη σου πάντως είναι πολύ τυχερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς όρισες πίσω. Τα μπλογκ πάντως εν κάτι πιο ενεργητικό τζαι πιο δημιουργικό που άλλα πράματα που κάμνουμε (π.χ. τηλεόραση). Εξωτερικεύκεις τζαι κάποια πράματα τζαι φεύκουν που μέσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον Defiance, φτάνει το μπλόγκινγκ να μην προκαλεί "δυσλειτουργία" της έξω-μπλογκ ζωής. Εσύ ορίζεις τους κανόνες και αυτό είναι το ωραίο. Δε θα έλεγα ότι η "ουσιαστική" ζωή κρύβεται έξω από το μπλόγκ, αλλά η "πραγματική" ζωή στην οποία είσαι "υπόλογος" εκεί βρίσκεται. Δεν είσαι ή δε θα έπρεπε να νιώθεις υπόλογος στους μπλόγκερς και στο δικό σου μπλογκ. Έρχεσαι και φεύγεις όποτε θέλεις και όποτε το έχεις ανάγκη και προσωπικά σέβομαι αυτό σου το δικαίωμα. Φυσικά, χαίρομαι κάθε φορά που επανεμφανίζεται κάποιος, αλλά ως εκεί.
    Όσο για τα "πολλά" που είχες τελευταίως εύχομαι να ήταν μόνο ευχάριστα.
    Χαλαρά λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκουλουκούιν γουέλκαμ μπακ. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ντεφ τζαι την Κορίνα! Υγεία να υπάρχει πάντα τζαι τίποτε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκαλύψαν με οι άλλοι. Καλό καλοτζιαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν καλά που λαλείτε, υγεία να 'χουμε πάνω απ' όλα, φυσικά αν μας έρχονται τζ΄άλλα καλά που θέλουμε εν ακόμα πιο ωραία...
    Πρέπεινα τα βλέπουμε όλα χαλαρά γενικώς, απλώς εγώ τουχάχιστον πολλές φορές χάνομαι στα πολλά που θέλω να κάνω στο χρόνο που έχω και που είναι πολύ λίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις, όλο αυτό τον καιρό έμπαινα να δω αν ξαναέγραψες, ακόμα λίγο και θα σε ενοχλούσα να δω μην έπαθες κάτι...Για τα πολλά που λες ότι θες να κάνεις και ο χρόνος είναι λίγος, χαλαρά...Κι εγλω το παθαίνω αυτό και τότε βάζω προτεραιότητες και όλα πάνε κάπως καλύτερα...Αν θέλεις και έχεις 2 λεπτά μπες να δεις τη νές μου προσπάθεια στο μπλογκιγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζωή είναι... να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, αλλά με μέτρο. Σίγουρα δεν υπάρχει συνταγή, πως πετυχαίνεις τις ισορροπίες μεταξύ της "ιντερνετικής" και της "πραγματικής" ζωής.
    Εσύ η ίδια θα θέσεις αυτές τις ισορροπίες ανάλογα με τη διάθεση σου αλλά και το χρόνο που έχεις....

    *Ωραία η επιλογή του τραγουδιού! Κάπου διάβασα ότι ο Παυλίδης (τραγουδιστής του συγκροτήματος) σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι το τραγούδι αυτό μιλάει για ναρκωτικά.
    "Λιωμένο παγωτό", στη γλώσσα των τοξικομανών, είναι το αίμα της φλέβας μαζί με υγρή ηρωίνη που κυλάει στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ HeatJo Δεν υπάρχουν συνταγές και είναι λεπτές οι ισορροπίες, άρα είναι εύκολα ή δύσκολα τα πράγματα; όπως θέλει μπορεί να το δει ο καθένας.

    Δεν το ήξερα αυτό που λες για τα ναρκωτικά, πραγματικά πρόκειται για ένα εφιαλτικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...και να μείνεις εδώ! Καλά δεν περνάμε; :))

    Άτε, καλό καλοκαίρι νάχεις και να γυρίσεις αναζωογονημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένας- ένας φεύγει για διακοπές η φεύγει γενικότερα… αύριο μεθαύριο λέω να την κάνω και εγώ. Καλές διακοπές να περνάς καλά και δημιουργικά με ότι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή