Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Άγιε Φανούριε, φανέρωσε....


Σήμερα έκανα κάτι που δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα. Φανουρόπιττα. Κατακρίβειαν, ήταν μια πράξη απόγνωσης γιατί πρέπει να βρω κάτι. Μια φωτογραφία μονοδικής συναισθηματικής αξίας για μια θεία μου, που μου την εμπιστεύτηκε πριν πέντε χρόνια για να την πάρω σε φωτογραφικό εργαστήριο για μεγέθυνση. Όπως τα "100 χρόνια μοναξίας". Στην περίπτωσή μου "5 χρόνια εξαφάνισης". Κατακρίβειαν η τελευταία φορά που την είδα ήταν στο παλιό το διαμέρισμα που νοικίαζα, στο σπίτι όπου μένω τώρα δεν την έχω δει ποτέ. Λες και γυρεύω ψύλλο στ' άχυρα.

Αποφάσισα λοιπόν να επικαλεστώ τις μεγάλες δυνάμεις. Άγιε Φανούριε, φανέρωσε... απόψε που θα κοιμηθώ ελπίζω να μην δω όνειρο την θεία μου να με αποκληρώνει αλλά να δω πού είναι καταχωνιασμένη η φωτογραφία.

Δεν κάθισα να γυρέψω μονοστέφανους ή μονοστέφανες (εφτά κατακρίβειαν πρέπει να βρεις, αλλά τι προπαγάνδα κι αυτή υπερ του γάμου, όσες για διάφορους λόγους δεν έχουν παντρευτεί, είναι καταδικασμένες να θωρούν τα κομμάτια της φανουρόπιττας να πηγαίνουν στις μονοστέφανες, και όσες έχουν παντρευτεί για δεύτερη φορά, ότι εφάαν εφάαν). Πάντως το κομματούιν που έφαγα ήταν πολλά ωραίο, με μπόλικη κανέλλα... πάλε επήεν περίπατο η δίαιτα (εν πολλά χωρκοϋρα τελικά).

Εβαρέθηκα τον εαυτό μου μια ζωή να χάνω πράγματα και να τρώω τις ώρες μου να τα γυρεύκω. Πλιζ, συγγενείς, φίλοι, συναδέλφοι, γνωστοί. Μην μου ξαναδώκεται ποττέ τίποτε... Εν αντέχω να χάσω άλλο πράμα και να το γυρεύκω...

ΥΓ. Δεν έχω σκοπό να κοροϊδεύσω οποιοδήποτε θρησκευτικό έθιμο, απλά κουβέντα να γίνεται...

9 σχόλια:

  1. Εύχομαι να σου την βρεις!!
    Κι εγώ είχα κάνει τον προηγούμενο μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου εμπιστεύτηκε και εμένα μια θεία φωτογραφίες, τι στο καλό γιατί οι θείες έχουν πάντα φωτογραφίες; τις έχασα και τελικά τις βρήκα τυχαία όταν πλέον απελπίστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δουλεύκει τούντο πράμα με τη φανουρόπιττα, πέτε μου γιατί γυρεύκω τζι εγώ μια φωτογραφία. Ευτυχώς εν μου την εμπιστεύτηκεν κανένας, εν δική μου. Θενξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό σκουλουκούιν.

    Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι αργείς στα ραντεβού σου! Δεν ήξερα ότι χάνεις και πράματα!! Τς τς τς... Τι να πω πια... ελπίζω να έβρεις την φώτο και να πάνε όλα καλά... επίσης να σου πως ότι εγώ τηρώ τις προύποθέσεις και αν έμεινε κανένα κομμάτι φανουρόπιτα.... ξέρεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναμένουμε ενημέρωση! Η μάμμα μου πάντως επιμένει ότι δουλεύει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη νύχτα να ψάξεις... που φκαίνοουν συνήθως τα σκουλουκούθκια για φαί :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν αν δεν δουλέψει η φανουρόπιτα το επόμενο βήμα είναι η ύπνωση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουβέντα να γίνεται, όπως το λες.
    Στο κάτω-κάτω έφαγες λίγη φανουρόπιτα - μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α εμείς σπίτι μου έχουμε τον σε μεγάλη εκτίμηση τον Άγιο Φανούριο. Είμαστε τζαι μεγάλη οικογένεια οπόταν όλο τζαι κάποιος χάννει κάτι. Αλλά χρησιμοποιείται τζαι για να βρεθεί: αγοραστής για το σπίτι μιας οικογενειακής φίλης, για να βρει δουλειά η yours truly (η γιαγιά μου έταξε 7 για τη συγκεκριμένη περίσταση) τζαι γενικά αφορμή βοήθα να τρώμε φανουρόπιττες:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή