Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Παλιό το κόλπο.... αλλά πιάνει !

Παλιό το κόλπο... αλλά πιάνει !
Θέλουμε να συσπειρώσουμε τους οπαδούς μας; Θέλουμε να βκούμε που πάνω τζαι να φαινούμαστε οι μόνοι καλοί τζαι δημοκράτες; Αναφέρνουμε το προδοτικό πραξικόπημα, την εισβολή και την ΕΟΚΑ Β΄ που έμεινε ατιμώρητη. Το έχουμε δει πολλές φορές το κόλπο, ιδιαίτερα πριν από εκλογές. Είναι παλιό, αλλά έλα που πιάνει!

Και η κατάλληλη χρονική συγκυρία παρουσιάζεται. Τη φονική έκρηξη στο Μαρί, ακολουθεί η επέτειος του πραξικοπήματος και της εισβολής. Και σίγουρα δεν την αφήσατε να πάει χαμένη.

Ξανακαταδικάστηκε το προδοτικό πραξικόπημα. Τι γίνεται με τη δική σας προδοσία, μέσα από την ανευθυνότητα και την αδιαφορία σας;

Το δίδυμο έγκλημα εις βάρους της Κύπρου πρέπει να τιμωρηθεί. Συμφωνώ. Το δικό σας το έγκλημα όμως, θα τιμωρήθει;

Δεν ξέχασες να το πεις... πάνω απ' όλα η ενότητα. Συμφωνώ. Τη διχόνοια όμως που σπέρνετε όλοι σας ανάμεσα μας τόσα χρόνια, και προσπαθείτε να τη σπείρετε και τώρα, γιατί την αγνοείς;

Θυμώνω με την ανευθυνότητα σας που έφερε την καταστροφή, θυμώνω όμως ακόμα παραπάνω γιατί ξέρω ότι για ακόμα μια φορά δε θα αποδοθούν ευθύνες.
Απογοητεύομαι για το πώς καταντήσατε τον τόπο μας και την επιστροφή μας στο μεσαίωνα, απογοητεύομαι όμως ακόμα παραπάνω γιατί αντιλαμβάνομαι πως με εσάς και τους όμοιούς σας, πραγματικά δεν έχουμε σωτηρία.
Λυπούμαι που δεν άκουσα μιαν απολογία, λυπούμαι όμως ακόμα παραπάνω για το θράσος και την έπαρσή σας.

Τώρα αν στεναχώρησα κάποιον, "η απολογία μου είναι δεδομένη" (σαν να τζαι κάπου το άκουσα αυτό τελευταίως).

Υ.Γ.: Είπα να δείξω νηφαλιότητα και συγκράτηση και χρησιμοποίησα πολύ πιο ήπια ρήματα από αυτά που νιώθω.

43 σχόλια:

  1. Το πραξικόπημα έγινε απο πολιτικούς ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.

    Το ατυχημα οφειλετε σε αμελεια δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικων και άλλων.

    Οταν λοιπόν λαλουν διαφοροι ανεγκεφαλοι για προδότες και χουντες εν λογικό να εκνευρίζετε ο κόσμος τζαι να τους απαντά να συναχτουν.

    Εχορτασαμεν φασιστες μες σε τουντον τόπο. Κανει.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαινεται ο πονος και η θυμος σου ασχετα με τις λεξεις που διαλεξες σκουλουκουιν...

    ναι πραγματι ολοι περιμεναμε μια τουλαχιστον συγνωμη,ειδικα με τη σκεψη εκεινου του πατερα που κρατουσε τις 2 φωτογραφιες των διδυμων παιδιων του...

    ο ναρκισισμος η ευθυνοφοβια και οι ανασφαλειες ειναι πραγματα που υπαρχουν στους πολιτικους μας σε μεγαλο βαθμο και σιγουρα απογοητευουν και πληγωνουν...μακαρι,ΜΑΚΑΡΙ να στρεψουν ολοι δεξιοι και αριστεροι τα ματια περα απο το Εγω τους και να δουμε την Κυπρο μας...
    μακαρι...

    καλο βραδυ να χεις ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι σίγουρη ότι το ατύχημα οφείλεται μόνο στην αμέλεια δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών. Μάλλον οφείλεται σε πολιτικούς... όχι συνειδητά και οργανωμένα, αλλά με την ασυνειδησία, την αδιαφορία και την προχειρότητά που τους χαρακτηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την λογική του να τοποθετεί κάποιος μια ωρολογιακή βόμβα 2 κιλοτόνων δίπλα από το πιο σημαντικό και ακριβό έργο υποδομής του, και να την αφήνει στο έλεος της τύχης για 2,5 χρόνια; Και όλα αυτά για να μην δυσαρεστήσει κάποιους ξένους δικτάτορες που καταδυναστεύουν τον λαό τους. Το θέμα δεν ήταν το "αν", ήταν το "πότε". Ισως κάποιοι πρέπει να καμουν "αυτοκριτική";
    (Γ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @X
    Με το συμπάθκιον τζιόλας αλλά ΔΕΝ είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποφάσισαν την κατάσχεση των πυρομαχικών. Ούτε είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποφάσισαν τον τρόπο φύλαξής τους. Ούτε είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ΕΠΑΙΞΑΝ ΠΕΛΛΟΝ στες αλλεπάλληλες και απεγνωσμένες εκκλήσεις και κραυγές απόγνωσης του διοικητή της ναυτικής βάσης.

    Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ αμέλεια είναι των πολιτικών. Μεν παίζετε με την νοημοσύνη του κόσμου πιον! Κανεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούω το Ακέλ και την κυβέρνηση που φωνάζει ότι έμεινε ατιμώρητη η ΕΟΚΑ Β και το πραξικόπημα. ενδεχομένως και έτσι να είναι. τι έκαναν όμως για να τιμωρηθούν; κίνησαν καμιά νομική διαδικασία; βρήκαν στοιχεία για να τα πάρουν στο δικαστήριο; το Ακελ τώρα έχουν πρόεδρο, πριν πρόεδρο της Βουλής και είναι ίσως το μεγαλύτερο κόμμα. δυνάμη είχε να κινήσει διαδικασίες. γιατί δεν το έκανε; μάλλον γιατί τους συμφέρει. πιπιλίζουν την ατιμωρήσια και μένουν όλα ατιμώρητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι είναι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν την ευθυνη. Στρατιωτικοί και λοιποι του υπουργειου Αμυνας οι οποιοι προσλαμβάνονται, προάγονται, εργάζονται και πληρόνονται όπως ΑΚΡΙΒΩΣ οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Εννεν οι πολιτικοί που αννοιουν τους χαρτες τζαι αποφασίζουν που και πώς θα φυλαχθουν εκρηκτικά. Εν οι αρμόδιοι για το χειρισμό τετοιων υλών υπάλληλοι (ή στην περίπτωση αυτή-για να μεν μου συγχιζεστε-στρατηγοί, αρχιστράτηγοι, συνταγματάρχες κτλ)

    Σε αυτή την περίπτωση η πολιτική ηγεσία παρέδωσε ένα φορτίο εκρηκτικά στο στρατό να τα φυλάξει. Ε και πού ήταν να τα δώσει δηλ? Στο κτηματολόγιο?
    Ε δεν το εφυλάξαν σωστά φαινεται, κωλισιεργήσαν όταν φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, εκαμαν τα πιλιες. Οχι οι πολιτικοί. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι.

    Οξα για τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά που έχει στην κατοχή του ο στρατος -που του παραδώθηκαν για φυλαξη μετα που τα αγόρασε η Κυπριακή Δημοκρατια- περιμένουν τον κάθε πολιτικό να τους παραντζηλει?

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @X
    Μεν συγχίζεις τες φρούτες με τες πίτσες.
    Τζαι για να σου το κάμω πιο λιανά: είναι με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας που εφυλάχτηκαν (τρόπος του λέγειν) τα εκρηκτικά ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ.

    Και όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι "ο Πρόεδρος δεν ήταν ενήμερος για τον κίνδυνο", τούτο σημαίνει ότι ο αρμόδιος Υπουργός του (ο σύντροφος Παπακώστας δηλαδή) δεν τον ενημέρωσε. Και ο Παπακώστας δεν είναι ούτε συνταγματάρχης, ούτε δημόσιος υπάλληλος στην προκειμένη περίπτωση. Είναι πολιτικός. Και έχει πολιτική ευθύνη.

    Και όταν υπήρχε δυνατότητα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ των εκρηκτικών από τρίτη χώρα (Αμερική, Γερμανία, Γαλλία), εμείς απορρίψαμε τέτοιο ενδεχόμενο μπας και "τσουνιάσουν" οι Σύριοι. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δώσει σαφείς εντολές στον Υπουργό των Εξωτερικών για να διαβεβαιώσει το Σύρο ομόλογο του ότι θα κάμουμε/εκάμαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεν μας πιάει κανένας τα εκρηκτικά. Προφανώς και εδώ φταιν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι...οι σωφέρ τους ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πολιτική απόφαση περιορίζεται στο αν θα κατάσχουμε ενα φορτίο με όπλα και αν θα το αποδεσμέυσουμε και σε ποιόν. Μεχρι εκεί.

    Ο τόπος και ο τρόπος φύλαξης είναι αρμοδιότητα καποιων μεσα στις τάξεις του στρατου. ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΤΟ.
    Απλά αυτό δεν προσφέρεται για πολιτικες κοκορομαχίες και γιαυτό δε συμφέρει σε κάποιους να το τονίσουν.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @X
    Ποιός υπόγραψε και έδωσε την εντολή για να κατασκευαστεί η τσιμεντένια "βάση" για να στοιβαστούν τα εμπορευματοκιβώτια; Ο Αρχηγός της Ε.Φ. ή ο Υπουργός Άμυνας;

    Από τις 3 επιλογές που υπήρχαν (Μαρί, Ζύγι, ΚΕΝ Λεμεσού) όσον αφορά το χώρο φύλαξης του φορτίου ποιός επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο; Το ΓΕΕΦ ή το Υπουργείο Άμυνας;

    Όταν ο Διοικητής της Βάσης ενημέρωσε για το "φούσκωμα" των εμπορευματοκιβωτίων ποιός είπε "εν εντάξει, έννεν τίποτε", ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ; Ο Υπουργός Άμυνας; Ο Πρόεδρος; Ή κάποιος δημόσιος υπάλληλος;

    Το Ναυτικό ποιά ακριβώς σχέση έχει με εκρηκτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η εντολή για να φτιαχτει η τσιμεντένια βάση στο συγκεκριμένο χώρο δωθηκε απο τεχνοκράτες στρατιωτικούς οι οποιοι έτσι συμβουλεψαν τον υπουργό αμυνας. Ρωτα ποιοι ειναι αρμοδιοι και στο ΓΕΦ και στο υπουργείο αμυνας για το χειρισμό εκρηκτικών υλών. Εννεν πολιτικοί πάντως.

    Οντως ποιών ήταν η ευθύνη να επιθεωρούν και να λαβουν μετρα όταν αρχισαν τα προβλήματα? Ρωτα τους ιδιους τεχνοκράτες να δούμεν. Ναι θεωρουνται υπάλληλοι καθώς ανήκουν στο κρατικό μισθολόγιο. Τουτη εν η δουλειά τους, γιαυτο πληρώνονται.

    Το ναυτικό έχει τόση σχέση με εκρηκτικά όση και ο υπόλοιπος στρατος. Ολοι ξέρουν τα βασικά αλλα κάποιοι υψηλόβαθμοι ειναι και εξειδικευμένοι.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ τζείνον που κρατώ εν ότι το ΑΚΕΛ με τη διακυβέρνηση του έδειξε ότι εν διαφέρει σε τίποτε (πέραν της έλλειψης πείρας) που οποιδήποτε άλλο κόμμα. Εκράτησε τζαι εδιαιώνισε τη διαφθορά, εν έκαμεν τίποτε για την ανικανότητα δημοσίων υπαλλήλων σε σημαντικές θέσεις, επέλεξε πολιτικούς εξίσου ανίκανους (αν όι παραπάνω) που άλλες κυβερνήσεις σε αξιώματα, σπέρνει τη διχόνοια για πολιτικά ωφέλη τζαι σκοπούς συσπείρωσης, ενώ αρνείται να καταλάβει ότι ο κόσμος που διαδηλώνει έξω που το προεδρικό (έστω τζαι εναντίον του Χριστόφκια) συμβαδίζει με τες (ξεχασμένες) αρχές που έπρεπε να προωθά το κόμμα σύμφωνα με την αριστερή ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι υπηρετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε Χ, είναι εύκολο να φταίμε τον τελευταίο τροχό της άμαξας.
    Μάνα και defiance, το διαίρει και βασίλευε εφαρμόζουν το τζαι οι δικοί μας καλά, δεν είναι μόνο οι εγγλέζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εν νομίζω ο καθενας που τους πολλους στρατηγους με κλίμακα Α14 και Α15 να χαρακτηρίζεται "τελευταιος τροχός της αμαξας". Σοβαρά τωρα.
    Defiance εγώ εννεν το ΑΚΕΛ που ακουω να σκορπά κακια, μισος και χολή αναισχυντα και να προκαλεί διχόνια που θωρώ.
    Εννεν οι ακελικοι που εν ετοιμοι να λιντσαρουν όποιον μη ακελικό δουν.
    Τουτος ο πόλεμος και η στόχευση κατηγοριών σε ενα συγκεκριμενο ατομο χωρις ερευνα χωρίς τιποτε, το στησιμο λαικου δικαστηρίου εννεν απο ακελικους που προερχεται.
    Λιγη σοβαρότητα δε βλαπτει.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Εν διαφωνώ ότι κόμματα τζαι παρατάξεις κατευθύνουν το μίσος τζαμαί που θέλουν. Αλλά τζαι το ΑΚΕΛ για να κάμει συσπείρωση σύρνει λάδι στη φωτιά. Κάμνει δηλώσεις για πραξικοπηματίες έξω που το προεδρικό που αναπαράγουνται που το γιο του προέδρου στο facebook τζαι που οργανωμένους σε sms τζαι email. Εν αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί τζαι ο κόσμος χάννει έτσι κάθε ελπίδα απόδωση ευθυνών. Ένα συγνώμη ασπούμε ο πρόεδρος εν εφκήκε να το πει τζαι μόλις τον εκράξαν εφκήκεν την επομένη θυμωσιάρικα να πει ότι ήταν αυτονόητο. Η εκδήλωση εχτές για το πραξικόπημα εμετατράπηκε που το ΑΚΕΛ σε κομματική συγκέντρωση για επίδειξη δύναμης τζαι συσπείρωση, αγνοόντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν φασαρίες. Έννεν χειρισμός σοβαρής κατάστασης τούτος τζαι πάνω που ούλλα έννεν μήνυμα ενότητας κυβέρνησης σε μια δύσκολη ώρα, παρά μόνο στα λόγια. Εν κράτος που είμαστε, όι κόμμα. Τζαι έτσι εν πείθεις πως είσαι πρόεδρος όλων των Κυπριών, αλλά των ΑΚΕΛικών.
    Συμφωνώ μαζί σου. Λίγη σοβαρότητα εν βλάφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @X
    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, πήρε την απόφαση να κατασχεθούν τα εκρηκτικά και να παραμείνουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιλέχτηκε να τοποθετηθούν (το έναν πάνω τ' άλλου) στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", ακριβώς δίπλα από το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο σταθμό παραγωγής ενέργειας του τόπου.

    Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Παπακώστας, επέμενε τότε με δημόσιες δηλώσεις του ότι είναι τόσο ασφαλισμένα που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και σε κατοικημένη περιοχή (Φεβρουάριος 2009)

    Ο Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού, Χάρης Θράσου, δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση στο να τοποθετηθούν 98 κοντέϊνερ με 30 τόνους εκρηκτικά το καθένα, δίπλα από το σταθμό της ηλεκτρικής. Ούτε εξέφρασε ποτέ οποιοδήποτε προβληματισμό.

    Τί κοινό έχουν αυτά τα 3 πρόσωπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τη φραση η συγγνωμη ειναι μισο χεσιμο εξανακουσες την. Αν ελελεν συγγνωμη ηταν να πουν "ετον! φταιει ται απολογηται".
    Περιμενετε να φκουν τα αποτελεσματα της ερευνας τζαι τότε και να παραιτηθη και τα πάντα αν θελετε. Οχι λαικα δικαστηρια.

    Τζαι τι εγραψεν ο γιος του τζαι εντζιστηκασιν μερικοι? Οτι την προηγουμενη φορά που καποιοι προσπαυησαν να καψουν το προεδρικό (τζαι δυστυχως εκεταφεραν τα) ηταν οι πραξικοπηματίες?
    Γιατι εν ψεματα?
    Εν τους αρεσκει να τα ακουν α?

    Και τι εθελαν? Να μη γινει εκδηλωση καταδικης της ΕΙΣΒΟΛΗΣ γιατι έννα τσουνιαστουν 5 κουρουπεττοι?
    Ειπεν κανενας μόνο ακελικοι να παρευρεθουν στο προεδρικό? Τοσοι ταχα μου πατριώτες γιατι δεν ερχονται? Οχι μονο χτες. Περσι πρόπερσι που ήταν?

    Ισα ισα που τόσοι ακελικοι χτες, 3000 μονο της ΕΔΟΝ συμπεριφερθηκαν κοσμια και σοβαρά, δεν παρασυρθηκαν απο προκλήσεις κάποιων ανεγκεφαλων και δεν παρεκτράπηκαν. Αυτό μονο δειχνει ποιοι σπερνουν τοη διχόνια και ποιοι συμπεριφερονται υπευθυνα.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 1974! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ" έγραψε ο γιος του προέδρου (τα caps δικά του). Έννεν για το 1974 που επήραξεν τον κόσμο. Εν γιατί αποκαλεί τους διαδηλωτές φασίστες τζαι συγκρίνει τους με τους πραξικοπηματίες. Αν η αναφορά στους πραξικοπηματίες του '74 εν αρέσκει σε κάποιους λλίους να την ακούν, η αναφορά σε φασίστες διαδηλωτές τζαι η εξίσωση τους με πραξικοπηματίες εν αρέσκει σε πολλούς αθώους.
    Κατά τη γνώμη μου η εκδήλωση για επέτειο της εισβολής εν έπρεπε να γίνει στον συγκεκριμένο χώρο για ευνόητους σκοπούς ασφάλειας. Εν πιο εύκολο να μεταφέρεις μια προγραμματισμένη εκδήλωση αλλού παρά τον όχλο, για να μεν έσιει πιθανότητα συγκρούσεων. Ευτυχώς που εν εγινήκαν φασαρίες γιατί ήταν να ακούαμεν άλλα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. Την στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος που "παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο" (για να δανειστώ τα λόγια του κύριου Στεφάνου) ακύρωσεν την πολλάκις ο Πρόεδρος για να μεν τσουννιαστεί 1 κουρούπεττος (Ταλάτ). Τωρά εν εμπορούσεν να κάμει το ίδιον όμως α; Ήταν να "χαλάσει το μομέντουμ της καταδίκης" μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α μάλιστα!
    Ο Πρόεδρος εν απολογήθηκε επειδή το συγγνώμη εν μισό χέσιμο τζαι επειδή αν απολογείτουν ήταν να τον φταίξει ο κόσμος! Μάσσιαλλα Χ, αποστώμοσες μας ούλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οχι δεν απολογηθηκε γιατι δεν πιστευει οτι φερει ευθυνη.
    Εσυ αν πιστευεις ότι δε φταις για κατι εννα ζητησεις συγγνωμη?

    χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Defiance απόσhει μουγια μουγιαζεται.

    Εξίσωσε αυτούς που προσπάθησαν να μπουν συο προεδρικό για να το κάψουν με τους πραξικοπηματιες και είχε δίκαιο. Οχι όλους τους διαδηλωτες.

    Οποιος δεν προσπάθησε να μπει μεσα δεν εχει κανενα λόγο να προσβαλλεται.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και για ποιο ακριβώς λόγο δε δεχεστε καν την πιθανοτητα όντως να ευθυνονται και καποιοι άλλοι όπως είπα και πιο πανω δεν καταλαβα.

    Για σhιζεστε να αποδοθουν ευθυνες..

    @ ανωνυμος 4:46 :Ε απο ότι φαινετε καλα εκαμεν αγου ο στρατος δεν ειναι ούτε υπευθυνος ουτε αξιος να φυλαξει 5 πυρομαχικα. Φαντασου να τους αφησεις να κανουν ασκησεις με όπλα, εννα καταισhιεφτουν. (το λεω με ειρωνικη και σαρκαστική διαθεση αυτό ε?)

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @X
    Το ότι "δεν πιστεύει ότι φέρει ευθύνη" είναι το χειρότερο από όλα. Από όλα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και γιατι? Ε αμα ο πρόεδρος πρεπει να νιωθει ενοχες που ανεθεσε τη φυλαξη πυρομαχικων στο στρατό τι να πω..

    Πρόεδρος να απολογηθει για την ανικανότητα στρατιωτικων και πυροσβεστικής δεν το καταλαβαινω. Οπόταν οι απολογιες έπονται των ερευνων, δεν προηγουνται.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Χ

    Ο Χριστόφιας ο ίδιος ξέρει την ευθύνη του αλλά δεν πρόκειται να το παραδεκτεί ποτέ. Ο παρέας του ο Πόλυς θα φροντίσει να μην χρειαστεί. "Μονομελής Επιτροπή"!... Μόνο κατί αρνία κοιμούνται και νομίζουν ότι η ηγεσία τους είναι αλάνθαστη.

    2000 τόνοι εκρηκτικά δίπλα από τον Βασιλικό για 2,5 χρόνια... Θέλεις "τεχνοκράτη" να σου πει αν είναι παράλογο ή όχι; Ίσως ο Χριστόφιας να μην ξέρει ότι οι αρκούδες χέζουν στο δάσος. Αν μη τι άλλο, είναι ένοχος εγκληματικής ηλιθιότητας. Ίσως πρέπει να ασχοληθέι με κανένα περβόλι όπου δεν θα επηρεάζει κανένα, και όχι να συζητά για το μέλλον της Κύπρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εννεν μονο "ο παρεας ο Πολυς" που καμνει ερευνα.
    Πρώτιστα εν ο Εισαγγελεας με την αστυνομια.
    Εν τζαι η επιτροπή αμυνας της Βουλής, εν τζαι η ad hoc επιτροπη της Βουλής.
    Εννα τα καλύψουν ΟΥΛΛΟΙ τουτοι??

    Χωνεψετε το ότι εν οι τεχνοκράτες που αποφασίζουν για ετσι θεματα.

    Τα υπόλοιπα εν σκεττα απωθημενα μερικών που εν εχωνεψαν ποττε το οτι το ακελ εφκαλε προεδρο τζαι ηβραν την ευκαιρια να συρουν χολη και να φανατισουν τον κοσμο.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε Χ, πιερώνεσαι που το κόμμα για κάθε σχόλιο που κάμνεις, οποτε δικαιολογήσαι; Η εν μούχτι που το κάμνεις όποτε είσαι απλώς αρνί;

    Ξύπνα τζιαι δε το για τούτο που ένι. Εν έσιει σχέση με κόμματα ή παρατάξεις. Η ηγεσία τούτου του τόπου διαχειρίζεται τα πάντα με μια επιπολαιότητα (άεις τα τζιαμέ, εν να παίξουν;) που δεν χαρακτηρίζει ούτε αφρικάνο βοσκό.

    Βάψε το όπως θέλεις. Η άποφαση (αναποφασιστηκότητα;) να μείνουν τζιαμέ για 2,5 χρόνια, αντί να καταστραφούν, ήταν καθαρά του Χριστόφια τζια οποιοσδήποτε το αμφισβητεί εν ένι που τούτον το πλανήτη. Κανεί, φάκκα μόνος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαλιστα, γιατί όντως δεν το βλέπεις ανεξάρτητα απο κόμματα και παρατάξεις?
    Γιατί αρνείσαι να δεχτεις την πραγματικότητα? Οτι τετοιες αποφάσεις λαμβανονται απο τεχνοκράτες? Απο στρατιωτικούς? Οχι απο πολιτικούς!

    Ναι σου πώ εγώ τι σε ενοχλει: Το ότι τουτοι οι ειδικοί (καποιοι απο τους οποιους τιθονται σε διαθεσιμότητα ήδη) δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου κόμματος. Και όταν το συνειδητιποιήσει αυτό ο κόσμος δε θα φανατιζετε υπέρ ή κατα μιας παράταξης.

    Και αυτό δεν σε συμφερει φανατισμενε δεξιε

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιού ήταν η απόφαση να βράζουμε 2000 τόνους εκρηκτικά για να μεν δυσαρεστήσουμε τους Σύριους τζιαι τους Ιρανούς; Αν οι του Χριστόφια, ποιος εν ο ρόλος του τελικά; Γιατί τον έχουμε τζιαμέ; Έγω ένομιζα ότι ο επικεφαλής αποφασίζει τζιαι οι άλλοι εκτελούν. Εσυ λαλείς μας τωρά ότι ο Χριστόφιας εν απλός θεατής. Ποιος κάμνει τελικά πολιτική μες τούτον τον τόπο;

    Σάννα τζιαι φάσκεις τζιαι αντιφάσκεις. Εν εσύ που εν έχεις επαφή με την πραγματικότητα.

    Εσύ ξέρεις ότι οι αρκούδες χέζουν στο δάσος; Χρησιμοποία την λογική που έπρεπε να έχεις.

    Αλλά αυτό δεν σε συμφέρει φανατισμένε αριστερέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολιτική απόφαση
    1)Το ότι κατασχεθηκαν, απο ενα πλοιο υπο κυπριακη σημαια σε κυπριακα χωρικα υδατα μετα απο πιεσεις αμερικανων και σια, ναι ειναι πολιτικη απόφαση του προεδρου. Σε εφαρμογη των ψηφισματων του ΟΗΕ, ξερεις αυτα που φωναζουμε ότι πρεπει να εφαρμοστουν και στην περίπτωση μας.
    Αυτή την απόφαση αν θελεις να την κρινεις σωστη ή λαθος οκ. Αν και δεν νομιζω καμια άλλη παραταξη να επραττε διαφορετικά αλλά ενιγουει.

    Πρακτικη /διοικητικη απόφαση
    2) Μετα που κατασχευηκαν, παραδωθηκαν στο στρατο που υποτιθεται εχει την αρμοδιοτητα και τη δικαιοδοσια για το χειριμο εκρηκτικων και πολεμικου υλικου. (εχεις καποια άλλη "υπηρεσια" να προτινεις?)

    Ε τα πυρομαχικα φυλαχθηκαν εκει που φυλάχθηκαν και με τον τρόπο που φυλάχθηκαν συμφωνα με τις οδηγιες αρμοδιον του στρατου.

    Αν ο τρόπος φυλαξης τους ηταν ο σωστος τιποτε δε θα εγινετουν. Τοσο απλο. Καποιοι δεν εκαμαν τη δουλεια τους σωστα.

    Τον πρόεδρο τον εχεις για να παιρνει τις πολιτικες αποφασεις δηλ το νο.1.
    Τους διαφορους σε όλη την κρατική μηχανη τους εχεις και τους πληρώνεις για να παιρνουν τις αποφασεις και να προβαινουν σε ενεργειες για νο.2.

    Προφανως δεν εχεις ιδεα για το πως λειτουργει η κρατική μηχανη. Γιαυτό δεν μπορεις να διακρίνεις τα όρια μεταξυ πολιτικής και ποινικής ευθυνης.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δηλαδή ο Χριστόφιας επήρε πολιτική απόφαση να ενδώσει στις πιέσεις τζιαι να τα κατάσχει.

    Τζαι μετά; Ήταν απόφαση άλλων να μηv καταστραφόύν ή να μην παραδωθούν σε τρίτους για να καταστραφούν; Είχαμε την δυνατότητα να φυλάξουμε 2000 τόνους εκρηκτικά; Η τελική τύχη τους; Θα τα φυλάγαμε ως την Δευτέρα Παρουσία;

    Επιπολαιότητα και Ανευθυνότητα. Μεν παίζεις πελλό. Δεν συζητούμε για τις συνθήκες φύλαξης τους. Συζητούμε για τον στρατηγικό χειρισμό του όλου θέματος. Ο Χριστόφιας ανάβαλλε την τελική απόφαση του για 2,5 χρόνια ή η απόφαση του ήταν τα βράζει ως την Δευτέρα Παρουσία;

    Εν εσύ που δεν έχεις ιδέα.

    Ρίξε μια προσευχή στον Αγιο Χριστόφια και κοιμήθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ολόκληρη ΕΦ και δεν μπορει να φυλάξει 2000 τόνους εκρηκτικά για 2,3 5 χρόνια? Τόσους γαλονάδες τόσα αστερκα τζαι ενιμπόρουν? Μα σοβαρομιλάς?
    Ε τζιντους πυράυλους και τους όλμους και τα εκρηκτικά που εν στην κατοχή τους τζαι παρελαύνουν καθε 1η Οκτωβρη αλλάσουμεν τα καθε χρόνο? Οξα ενιξερουν τζαι ενιμπορουν να τα φυλάξουν? Εχουντα τζαι τζίνα τζαι βράζουν?
    Ε βουράτε να τα καταστρεψουμεν ουλλα καλο αφου δεν ειναι αξιοι!!
    Μα γιατι τους πιερώνουμεν σιορ?

    Ατε ολαν που δαμε.

    Καμε τζαι συ μιαν στον Αναστασιαδη που τζαι τινος ήταν ενημερος στον ιδιο βαθμο με τον Χριστοφια να δουμεν.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. X,

    ακόμα εν μου απάντησες. Τι ήταν να τα κάμει; Ως πότε ήταν να τα βράζει; Επερίμενε μιαν ημέρα χάλουππα να τα στείλει του συναγωνιστή του του Ασσάτ που τωρά εν απασχολημένος να σφάζει τον λαό του;

    Τι λαλούν τα guidelines της Επαγρύπνησης επί του θέματος; Ρωτα τους ανώτερους σου τζιαι έλα πίσω, είμαι περίεργος να ακούσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ενιξερω ρε κουμπάρε τι ήταν να τα καμουν. Εν τούτο το θεμα μας? Απο ότι δειχνουν τα εγγραφα απο το ΥΠΕΞ δεν ειχαν προθεση να τα στειλουν του Ασσατ παντως.

    Ξεκόλλα όμως για λίγο το μυααλό σου και δες πως το ότι τα κρατησαμε Κυπρο δεν εχει τιποτε να καμει με την κακη φυλαξη τους.

    Απάντα μου τζαι συ στα πιο πανω ερωτηματα να δουμεν.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. X,

    Επειδή μάλλον δυσκολεύκεσαι να το κατανοήσεις, ή εν εκαθορίστηκε απάντηση από την Επαγρύπνηση, να σε βοηθήσω...

    1. 0 Χριστόφιας βάση του εμπάρκο της Συρίας δεν είχε επιλογή παρά να κατάσχει το εμπόρευμα (ως δαμέ καλά).

    2. Μέχρι να πιει τον καφέ του και να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθε, έδωσε το εμπόρευμα στη ΕΦ για να το ΦΡΟΥΡΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, όπως λέμε 2-3 μήνες. (ως δαμέ, άτε, πάλε καλά, βλέπε σημειώσεις).

    Σημείωση 1: Το θέμα ήταν πολιτικό και όχι στρατιώτικό. Κανονικά το εμπόρευμα έπρεπε να φρουρείται από εντεταλμένους αστυνομικούς με την επίβλεψη πυροτεχνουργών της αστυνομίας και συμβούλων της ΕΦ. Αλλά αφού τα παιδκία του κόσμου στην ΕΦ εν μούχτιν, εν να πιερώννουμε;

    Σημείωση 2: Εδώ μιλούμε για 98 ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ εμπορευματοκιβώτια, οί 2 κασόνια. Η ΕΦ δεν είχε δικαιοδοσία ούτε να τα ανοίξει χωρίς ΕΝΤΟΛΗ του Χριστόφια. Τι αναμένετο να κάμει με 98 κλειστά εμπορευματοκιβώτια 6μ x 2.5μ x 2.5μ με εκρηκτικά; Να έβρει σπηλία να τα μπήξει μέσα;

    Όμως εδώ είμαι εκτός του θέματος...

    3. Ο Χριστόφιας, τωρά χαλαρός, είχε να αποφασίσει από τις ακόλουθες επιλογές:
    α - Να καταστραφούν.
    β - Να σταλούν σε τρίτους για να καταστραφούν.
    γ - Να χαριστούν στην ΕΦ, η οποία όμως έπρεπε να δημιουργήσει υποδομή για να μπορέσει να τα αξιοποιήσει, καθότι ήταν πρώτες ύλες και όχι έτοιμα πυρομαχικά.
    δ - Να τα βράζουμε μέχρι την Δευτέρα Παρουσία ή μέχρι να λυθεί το εμπάρκο της Συρίας, οποιοδήποτε έλθει πρώτο.
    ε - Να τα κάμουμε πυροτεχνήματα για τις κόκκινες επετείους.
    ζ - Να δοθούν στην ΕΔΟΝ για να γίνουν μάσκουλα για το Πάσχα.

    Ο Χριστόφιας επέλεξε το δ, σωστά; ΛΑΘΟΣ.

    Κατ'ακρίβεια δεν επέλεξε τίποτε.
    Αν επέλεγε το δ, τότε σημαίνει ότι έπρεπε να δεσμευτούν κοντύλια και και να γίνουν έργα για μόνιμη φύλαξη τους. Αντίς αυτού έμειναν εκτεθειμένα, χωρίς να παρθεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση που να καθορίζει τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Όλα έμειναν στο φλού. Εδώ μπαίνει και η Πολιτική Ευθύνη του Χριστοφια. Και η επιπολαιότητα και ανευθυνότητα που χαρακτηρίζουν τους χειρισμούς του για τα πάντα, ξεκίνα από τα δόντια του Παπασάββα, τον διορισμό του Μολέσκη τζιαι όπου θέλεις κατάληξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η ΕΦ φυσικά και ειχε δικαιοδοσια να τα ανοιξει και να καταγράψει το περιεχόμενό τους! Οπως και έγινε αλλιώς πως ξερουν όλοι τι περιειχαν τα κοντεινερς?

    Αυτοι που τα άνοιξαν λοιπόν διαβεβαιωσαν ότι τα υλικά ηταν αδρανή και ακίνδυνα και αποφάσισαν που θα φυλαχθουν και πως. Καθαρά στρατιωτική απόφαση.
    Οι στρατιωτικοί δεν εξαραν να ακολουθησουν απλές διαδικασιες ασφαλους φυλαξης? Διαβασε και το αρθρο του καθηγητη της ευελπιδων κ. Λιολιου που εξηγει τι ακριβώς πηγε στραβα.

    Οποιος εχει την παραμικρή γνωση του πως λειτουργουν τα πραγματα σε κρατικό και διπλωματικό επίπεδο ξερει ότι οι διπλωματικες διεργασιες στα πλείστα θεματα, ναι, περνουν χρόνια.

    Και επίσης φαινεται πως δεν εχεις ιδεα για το πως καταρτιζεται ο κρατικός προυπολογισμος και πως κατανεμονται τα κονδυλια γιατι προφανως εισαι με την εντυπωση πως εν ο προεδρος που καθετε μονος του τζαι λαλει δαμέ εν να δωσω τόσα τζαι ποτζι τόσα.

    Ακόμα ενα σημειο που σου διαφευγει εν ότι δεν εσhει ουτε 9 μηνες που τελικά εξυπνησαν καποιοι μες το ΓΕΦ και Υπ. Αμυνας και συνειδητοποιησαν ότι όντως δεν εν καλος ο τοπος τους τζιαμε, αλλά όσπου να συσκεφτουν 5-6 φορές, να καμουν αναλύσεις, να ξανασυσκεφτουν κτλ εκάμαν μπουμ.

    Τραγικά λαθη εγιναν και απο την πυροσβεστική- και παλι σε παραπεμπω στο αρθρο του κ. Λιολιου.

    Και όταν λες τα παιδια του κόσμου στην ΕΦ εν μουχτιν, σε πληροφορώ πως όταν λεμε αρμιδιους της ΕΦ δεν εννοώ τους στρατιώτες, αλλά τους αξιωματικους, ταγματαρχες και βαλε που μόνο μούχτι δεν ειναι.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. X,

    Μεν προσπαθείς να αλλάξεις θέμα τζιαι να θωλώνεις τα νερα σαν την σουπιά... Το φορτίο καταμετρήθηκε πριν να παραδωθεί στην ΕΦ τζιαι να στιβαστεί τζιαμέ μούττη-κώλο, τζιαι αρχικά θα εφυλασσετουν προσωρινά.

    Η συζήτηση είπαμεν εν ένι για τις συνθήκες φύλαξης του, ούτε για τις ευθύνες των άλλων ανευθύνων στην ιεραρχία. Η συζήτηση δαμέ ένι για τις ευθύνες του Χριστόφια.

    - Έπρεπε να πάρει απόφαση ο Χριστόφιας για την τελική τύχη τους, Ναι ή Όι;
    - Επήρεν απόφαση ο Χριστόφιας για την τελική τύχη τους, Ναι ή Όι;
    - Η απόφαση, ή η έλλειψη απόφασης, του Χριστόφια επηρέαζε τις ενέργειες των υφισταμένων του για τον τρόπο φύλαξης τους, Ναι ή Όι;
    - Πόσον χρόνο εχρειάζετουν ο Χριστόφιας για να πάρει μιαν απόφαση, παραπάνω που την διάρκεια της θητείας του;

    Τέλος, βάση της έλλειψης απόφασης του Χριστόφια, που ως αποτέλεσμα έν έκσερε κανένας πότε και τι έπρεπε να γίνει, έχει πολιτικές ευθύνες, Ναι ή Όι;

    Εξακολουθείς να πιπιλάς την πιπίλα των ευθυνών φύλαξης. Κανένας δεν επερίμενε να τα φυλάξει ο Χριστόφιας στο ερμάρι του.

    Τοποθετήθου επί τούτου που σου θέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μα η όλη τραγωδια εγινε ΕΞΑΙΤΙΑΣ των συνθηκών φύλαξης.
    Αν οι συνθηκες ηταν οι σωστες δε θα εγινετουν τιποτε!!!
    Γιαυτό σταματα τζιαι συ να κλώθεις όπως τον κουφο

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εν μου λαλείς, το Χ εν το αρχικό σου, ρε Χριστόφια;

    Μα είσαι εσύ σύντροφε; Συγνώμη σύντροφε, ενόμιζα ότι εν κάποιος απολογητής σου που την Επαγρύπνηση.

    Πε μου, εν τούτη την γραμμή που αποφάσισες να πιπιλάς; Οτι επειδή είπαν σου ότι εμπορούσαν να τα φυλάξουν προσωρινά, εκατάλαβες ότι εμπορούσαν να τα φυλάξουν επ'άπειρον;

    Ηταν πολλά δύσκολο να αποφασίσεις την καταστροφή τους εντός 6 μηνών; Αφου οι γνωματεύσεις ήρταν τζιαι είπαν ότι εν δικά μας, η ΕΦ είπεν ότι εν εμπορούσεν να τα χρησιμοποιήσει. Ίντα έκατσες τζιαι εβραζες τα 2,5 χρόνια ως που τζιαι επαίκσαν; Τι επερίμενες, τον Άγιο Λένιν να σε φωτήσει;

    Μπόρεις τζιαι τζιμάσαι τις νύχτες ήσυχα γνωρίζοντας ότι, επειδή εν έδωκες την εντολή να καταστραφούν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ότι επεθάναν 13 πλάσματα, τζιαι εκαταστράφηκε η οικονομία του τόπου. Μπορείς να παίζεις πελλόν τζιαι να νομιζείς ότι είσαι πλήρως ανεύθυνος; Πως νομίζεις ότι θα σε κρίνει η ιστορία;

    Σύντροφε, χαιρετώ την αναισθησία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απο ότι βλέπω ο φανατισμός δεν αφήνει περιθώρια για κριτική σκεψη...

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Άτε ρε σύντροφε Χριστόφια μεν γίνεσαι κακός. Αφου εν έshιεις άλλον επιχείρημαν που το ότι φταίει ο στρατός τζιαι ότι εσύ είσαι Άγιος Ανεύθυνος, ίνταμ που συζητούμεν τωρά;

    Αφού που την μια είσαστεν εσείς οι φανατικοί αριστεροί τζιαι που την άλλην εμείς οι φανατικοί φασίστες, δηλαδή ούλλοι οι υπόλοιποι Κυπραίοι, τι καθούματσε τζιαι συζητούμε τζιαι χάννουμεν την ώρα μας;

    Μεν ινιώθεις άσχημα σύντροφε πως τα εξίασες τζιαμέ πεταξούμενα, ούλλοι ξιάννουμεν. Σαν ασπούμεν, εχτές εγιώ εξίασα το πορτοφόλιν μου που επήα στο περίπτερον, τζιαι έπρεπεν να στραφώ έσσω να το πιάσω.

    Ας συζητήσουμεν τίποτε πιο σοβαρόν. Τι καμνει η συντρόφισσα Έλση; Άκουσα ότι εν σας το κόφκουν το ρεύμα έσσω σου, αλλήθεύκει;

    Πε μου, μιαν τζιαι μιλούμεν, η θέση του Μολέσκη εν ακόμα ανοικτή; Άν ένει, έshε με στα υπόψην. Ειμαι ο Γιαννής της Τταλλούς που το Δίκωμον. Τόσους εβόλεψες, τον συντοπίτη σου εν θα κανονίσεις; Οκ, εν είμαι αριστερός, αλλά αν με κανονίσεις να γίνω...

    Εν τζιαι πειράζει να κανονίσω τζιαι κανέναν παρέα, αν μου μείνει η θέση, ένεν; Εν να το κάμω πιο διακριτικά που τον Μολεσκην, εν θα καταλάβει κανένας τίποτε... Άτε, τζιαι λαλείς μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σύντροφε Χριστόφια;... Μα που είσαι, έφιες; Κρίμα, τζιαμέ που αποφάσισα να ελευθερώσω την "κριτική σκέψη" μου...

    Πάντως, αστεία χώρκα, εν ηκσέρω αν με δκιαβάζεις κόμα, εν να σου μολοήσω το ήμαρτον μου σύντροφε. Εν τζιαι είμαι στην πραγματικότητα φασίστας δεξιός. Πριν τες 11 του μήνα εθώρουν σας ούλλους, εσένα, τζιαι τον άλλον, τον Χίτλερ, τον σφογγοκωλάριο τον Κάρογιαν, τζιαι τους άλλους τους μιτσιούς τζιαι έκαμνα σας χάζιν... Στες εκλογές εν επεία κάν να ψηφίσω. Στες 11 όμως εσοβαρέψαν τα πράματα. Εφάνηκεν ότι οι Μαλακία σας στοιχίζει ζωές τζιαι οικονομίες.

    Αν σε βολεύκει να με χρίζεις στον νού σου φανατισμένο φασίστα, οκ, εν με πειράζει, ότι σε βοηθά να τζιμάσαι τις νύχτες.

    Όμως οφέιλεις να παραδεκτείς ότι, τόση μανία να βκείς πουπάνω σε ένα ασήμαντο Blog, δείχνει κάποια έντονη δόση απελπισίας... Ίνταμ που έκαμες; Έβαλες ούλλην την Επαγρύπνηση να γυρίζει το ίντερνετς για να προσπαθεί να διαμορφώσει λαϊκή γνώμη; Πιπιλώντας την εγκύκλιο για το ποιός φταίει εκτός που εσένα;

    Νομίζω χάνετε τον τζιαιρό σας, η λαϊκή γνώμη εδιαμορφώθηκεν ήδη, τζιαι κανένας άλλος, εκτός που την χαντή την συνοπαρτζιά σου, εν πιστεύκει ότι φταίσειν ούλλοι οι άλλοι, εκτός που σένα.

    Καλή τύχη στις επόμενες εκλογές σύντροφε, εν να την χρειαστείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή