Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Φόρος εισοδηματος εν όψη .



Γιατί μου χαλάτε τον Απρίλη μου;
Γιατί με κάμνετε κάθε χρόνο να μαλώνω με τον κ. Σκούλουκο για τον ίδιο λόγο;
Γιατί να χαραμίζεται ο χρόνος μου σε ανούσιες μαλακίες;

Μιλώ για τη δήλωση του φόρου εισοδήματος που πρέπει να συμπληρώνει κάθε εργαζόμενος αυτής της ευρωπαϊκής νήσου. Τωρά για τους αυτοτελώς εργαζόμενους, άτε καταλάβω το, αλλά για μας τους μισθωτούς, τι χρειάζεται; Πιάστε το salary advice μου που τον μάστρο μου τζαι έβρετε τα στοιχεία που θέλετε. Έξτρα εισοδήματα δεν έχω (ποιος τα έχασε, για να τα έβρω εγώ;). Ούτε υποστατικά να ενοικιάζω σε άλλους έχω, ούτε διατηρητέο κτίριο εκμεταλλεύομαι, ούτε τόκους εισπράττω, ούτε μερίσματα παίρνω. Σταμάτησα και τις εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο, άρα έξτρα εισοδήματα γιοκ.

Πάντως η φόρμα σας, δε λέω, πολύ υψηλής τεχνολογίας. Αφού να σκεφτείς τις προσθέσεις τις κάμνεις μόνη σου. Όπως το δημοτικό, 8+8+3 κάμνουν 19, γράφουμε εννιά και κρατούμεν ένα... 5+6+2 κάμνουν 13, και ένα που κρατούσαμε 14, γράφουμε 4 και κρατούμε 1 κτλ κτλ κτλ. Hello αγαπητοί κύριοι του φόρου εισοδήματος, τη σήμερον ημέρα τα περισσότερα προγράμματα κάμνουν τις προσθέσεις που μόνα τους.

Πάντως για να πω την αλήθεια το συμπλήρωμα της φόρμας εθύμισε μου ΠΡΟΠΟ (για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό!!!). Κωδικός 1 ή 2, άτε να βάλω το 2, αφού η επεξήγηση που σου δίνει το πρόγραμμα λέει οτι πρέπει να βάλεις μια από τις δυο επιλογές που εμφανίζονται όταν κάνεις κλικ. Ατε καλέ, τζαι εγώ η άσχετη επερίμενα να μου εξηγά τι είναι το 1 και τι το 2.

Φέτος όμως για να πω την αλήθεια, καυγάς με τον κ. Σκούλουκο δεν έγινε. Εβοήθησεν με τζαι την εσυμπλήρωσα ππάσα ππάσα (που λαλούμεν), τόσο πολλά εβαρκούμουν που δεν είχα όρεξη για καυγάδες. Εδώ και καιρό ψάχνω κάποιον να μου συμπληρώνει τη συγκεκριμένη φόρμα και δε βρίσκεται κανένας. Αν υπάρχει κανένας εθελοντής πείτε μου (κάμνω ωραία πίτσα, προφιτερόλ και λουβί με τα λάχανα για αντάλλαγμα).

Τέλος πάντων, αφού την συμπλήρωσα, βγήκαν τα αποτελέσματα. Έκαμα τρία λάθη. Ευτυχώς επήρεν με αυτόματα το πρόγραμμα, τα άλλαξα και ησύχασα. Αν ήταν να τα έβρω μόνη μου, ήταν να τα ψάχνω ακόμα.

Άτε καλή τύχη σε όσους δεν την συμπλήρωσαν ... και από χρόνου όποιος αντέχει...
Ελεύθερες και ελεύθεροι, δεν είναι άσχημη ιδέα να βρείτε λογιστή. Θα σας συμπληρώνει εκείνος τη φόρμα του φόρου εισοδήματος.

3 σχόλια:

  1. ξέχασα εντελώς το φόρο... ούφφου. σιγά που θα καταφέρω να τη γεμίσω. λέω να τη βάλω δίπλα στην περσινή. την έχω ακόμα πάνω στη βιβλιοθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω έχει πρόστιμο αν δεν το υποβάλεις έγκαιρα, απ' ότι διάβασα όμως έχει καλύτερα πράγματα να κάνεις σήμερα γι' αυτό ξέχασέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχμμμμμμμ.... αυτό..... το.... το φόρο.... το συμπληρώνουμε όλοι;.... δεν έχω συμπληρώσει ποτέ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή