Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ψηλοτάκκουνα τζαι θεός βοηθός...



Βαρκούμαι να ασχολούμαι ιδιαίτερα με το ντύσιμο, τα βαψίματα τζαι τις κομμώσεις. Όσον αφορά το τελευταίο, τα μαλλιά μου δε σηκώνουν τζαι πολλά πράματα, έτσι απλώς τα λούννω κάθε δύο μέρες, βάζω κάτιτίς πάνω τους τζαι τα αφήνω να στεγνώσουν. ΄Οσο αφορά τωρά τα δύο πρώτα, έχω αποδεκτεί ότι πάντα θα είμαι η πιο κακοντυμένη - casual ντυμένη, στην δουλειά μου αλλά και στις παρέες, τουλάχιστον όμως είμαι ο εαυτός μου και φυλάω το χρόνο μου και τα λεφτά μου για καλύτερα πράγματα. Ευτυχώς δεν είμαι σε καμμιά δουλειά που απαιτεί προσεγμένο ντύσιμο και βάψιμο και οι περισσότερες φίλες μου είναι απλά άτομα. Ευτυχώς, επίσης, για τους διάφορους designers, οι παραπάνω γυναίκες δεν είναι σαν εμένα.

Σε δύο εβδομάδες όμως, έχω γάμο πολύ συγγενικό που λαλούμεν, κατακρίβειαν πιο συγγενικό δεν γίνεται (όι εν παντρέφκω το γιο μου, ακόμα αρκώ πολλά να γινώ πεθθερά). Την παρασκευή λοιπόν είπα στην πιο "γκουρού της μόδας" φιλενάδα μου να με πάρει για ψώνια. Μοναδική μου ελπίδα ήταν να τελειώσω από όλα τα ψώνια (φουστάνι, παπούτσια, τσάντα) σε ένα απόγευμα και να μου μείνει ώρα και για καφέ. Πάσαρα λοιπόν το πιτσιρτούδιν μου στη πεθθερά από το πρωί μέχρι το βράδυ και πήγα.

Παρόλο που ήβρα φόρεμα που το πρώτο κατάστημα που πήγα (δεν ξέρω αν ήταν τύχη ή η επιθυμία μου απλώς να τελειώνω) η φιλενάς δεν με άφηνε να το πιάσω. Έπρεπε δήθεν να δούμεν τζιάλλα. Αναγκαστικά πήγαμε σε ακόμα 5-6 καταστήματα επιστρέψαμε όμως τελικά στο πρώτο. Ευτυχώς είχε και 20% έκπτωση και δεν καταξοδκιάστηκα. Το δύσκολο κομμάτι όμως ήταν στα παπούτσια. Ηταν όλα ψηλοτάκκουνα τζαι με κάτι πλατφόρμες... Νομίζω εμείς οι γυναίκες έχουμε γονίδια ακροβάτη στο dna μας. Κάθε φορά το μάτι μου εμένα έπεφτε σε απλά παπούτσια με μέτριο τακούνι αλλά οι πωλήτριες και η φιλενάς μου θύμωναν και μου έλεγαν ότι δεν γίνεται να πάω στο γάμο με έτσι παπούτσι. Με έβλεπαν σαν να ήμουν κανένας εξωγήινος. Μάλιστα η τελευταία (ένας συνδυασμός high class τζαι χωρκάτισσας) μου είπε ότι δεν με αφήνει να αγοράσω ένα συγκεκριμένο παπούτσι που είχα δει στο κατάστημά της γιατί θα χαλάσει η καλή της φήμη στην πιάτσα. Τελικά έπιασα κάτι ποτζείνα να ψηλοτάκκουνα με το τακούνι σχήματος τετραγώνου με μήκος πλευράς... τώρα να το μετρήσω... 1 cm . Ντηαρ αναγνώστερ (που λαλούν τζαι κάτι μπλοκοφιλενάδες), σου εξομολογουμαι ότι φορώ τα παπούτσια μου αυτή τη στιγμή που γράφω, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να εξασκηθώ στα ακροβατικά ώστε να μην ππέσω χαμέ στο γάμο και να κλέψω την παράσταση. Ευτυχώς το σπίτι μου έχει πολλούς πάγκους και καρέκλες και πιάννω πάνω κάθε φορά που χάννω την ισορροπία μου. Τωρά στο γάμο... θεός βοηθός.

ΥΓ.1 Το μωρό θα το κρατά όλην την ώρα ο αγαπητός σκούλουκος. Εννεν ανάγκη να συντροβολιστεί τζαι τζείνον μαζί μου.
ΥΓ.2 Τελικα εμείς οι γυναίκες είμαστε πολλά μαζοχίστριες. Πόσο πιο απλή, πιο εύκολη και πιο οικονομική είναι η ζωή των αντρών.
ΥΓ.3 Ευτυχώς ετελειώσαμεν γρήγορα που τα ψώνια και προλάβαμε όχι μόνο να πιούμε το καφεδάκι μας, αλλά και να φάμε και να κόψουμε ένα σωρό κουβέντες. Μ... ευκαριστώ σε πολλά.
ΥΤ. Στα πέντε πρώτα λεπτά αφού εφόρησα τα παπούτσια επόνησα τα πόδια μου τζαι εκινδύνευσα να ππέσω χαμέν 14,6 φορές. Πώς θα τα καταφέρω στο γάμο; Πώς τα καταφέρνουν οι άλλες;

10 σχόλια:

  1. Τζαι εγώ καθημερινά φορώ φλατ παππούτσια τζαι ντύνουμε απλά τζαι άνετα. Αρέσκουν μου τα ψιλοτάκκουνα παππούτσια τζαι διούν μιαν άλλη διάσταση σε ένα φόρεμα ή σε ένα λουκ γενικά, τζαι αμα σαστώ να πάω κάπου αρέσκουν μου γιατί με το που αλλάσει το ύψος μου, αλλάσει τζαι η διάθεση μου. Πρόσφατα ανακάλυψα τζείνα που έχουν τακούνι ψιλό αλλά λιν πλατφόρμα τζαι μπροστά τζαι εν πολλά πιο άνετα.

    "Μάλιστα η τελευταία (ένας συνδυασμός high class τζαι χωρκάτισσας) μου είπε ότι δεν με αφήνει να αγοράσω ένα συγκεκριμένο παπούτσι που είχα δει στο κατάστημά της γιατί θα χαλάσει η καλή της φήμη στην πιάτσα."
    Μα σοβαρομιλάς;;;; Ελεός δηλαδή!! Κάποιους ο νους τους παίρνει πολύν αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με πρόλαβες για τα παπούτσια ήρθα κουρτιστή να κάμω ποστ. εγύριζα τη Λευκωσία να βρω ένα ζευγάρι που να μην είναι φλατ αλλά να μην είναι και τα 12 εκατοστά τακούνι ή πλατφόρμα. για καθημερινή χρήση. στάθηκε αδύνατο να βρω. μα φαντάζεσαι να βουρώ πίσω που δκυο μωρά με τες πλατφόρμες; θα με έβρουν μέσα στις τριανταφυλιές ή κάτω από τα σκαλία. ούφφου. είπα τον πόνο μου τζαι ησύχασα αλλά παπούτσια αποκλείεται να έβρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ώρα η καλη για το γιό σου! :)

    να περάσετε καταπληκτικά!

    όσο για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου!

    υπομονη με τα τακουνια και μετα στο χορο πεταξέ τα και χορεψε ξυπολητη!

    το καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπώ τα τακούνια και ευτυχώς και το ύψος μου δεν μου τα επιβάλει. Αλλά είναι γελοίο αυτό με τα 12πόντα. Ας πούμε οι 8 πόντοι δεν είναι αρκετοί? Θες εξάσκηση για το γάμο και θα τα καταφέρεις.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oουυ έγραψα πολλά κατατοπιστικό σχόλιο τζιαι εχάθηκε.. τεσπα επειδή βαρκ να το ξαναγράψω πάρε βασταρκες μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρτα πίσω. δεν το αξίζει η ομορκιά
    πήαιννε μόνη σου πιάσε εκείνα που σου φαίνονται ανετα και κατάληλα για γάμο και μην βασανιέσαι

    και εγώ ίδιο στυλ είμαι με σένα. ψάχνω πολλά για τα τακούνια, αλλά πάντα βρίσκω άνετα. ως ένα συγκεκριμένο ύψος βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρασινάδα μου , τι ενόμισες, δεν είμαστε ότι τζ' ότι οι κυπραίοι.
    Μάνα, είτε ένα, είτε δυο μωρά βουράς που πίσω, τα τακούνια δε βοηθούν. Νομίζω κάτω που τα σκαλιά θα με έβρουν, δεν έχει τριανταφυλιές η συγκεκριμένη εκκλησία.
    Ρίτσα, έχεις δίκαιο, αλλά τωρα πια είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχεις δύο επιλογές:
    1. να τα φορέσεις στον γάμο, να υποφέρεις και να πονάς τα πόδια σου δύο μέρες και μετά να τα καταχωνιάσεις κάπου που να μη τα βλέπεις ούτε τυχαία.
    2. να τα καταχωνιάσεις κάπου που να μη τα βλέπεις ούτε τυχαία και να πας να αγοράσεις άλλα...

    :-)

    μιλά η πείρα τώρα :-)

    "Πώς τα καταφέρνουν οι άλλες;"
    ελάχιστες τα καταφέρνουν. αν προσέξεις, οι περισσότερες περπατούν σαν τες συγκαμμένες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κόρη μεν παέις τζιαι να βασανιστείς, εννα χαλάσει η διάθεση σου! συμφωνω με Ρίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συγνώμη, εθκιάβασα καλά; "1 cm"? is there an irony i'm missing?

    όσο για την κυρά που εν σε άφηνε να γοράσεις το παπούτσι της, εν εκατάλαβα - τον τζιαιρό που τα έφερνε στο μαγαζί ήταν καλά; νευριάζω άμαν κάμνουν έτσι. Ε τι τα φέρνεις κυρία μου αφού εν θέλεις να τα γοράζουμε;;

    κατά τ'άλλα, τζι εγώ σπάζω να έβρω τακούνι σε decent ύψος. Για εννάν φλατ, για του στύλλου :ζ Καταραμένη μόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή