Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Απλά, κάτι που διάβασα...


Δε μου αρέσουν οι επετείοι, τις βρίσκω πολύ χαζές και γεμάτες υποκρισία.

Απλώς θα γράψω κάτι που διάβασα πριν από λίγο καιρό και μου άρεσε... μάλλον δε μου άρεσε, λυπηρό το βρήκα κι ενδιαφέρον.

Στην κλασική μορφή της παραδοσιακής πυρηνικής οικογένειας συναντάμε πολλές και διαφορετικές επιμέρους δομές:
α) την οικογένεια με την παραδοσιακή κατανομή των ρόλων, όπου ο σύζυγος έχει την οικονομική ευθύνη του σπιτιού και η σύζυγος την ευθύνη των παιδιών και του νοικοκυριού.
β) την οικογένεια με ημι-παραδοσιακή κατανομή των ρόλων, όπου ο σύζυγος και η σύζυγος εργάζονται, αλλά η σύζυγος έχει επωμισθεί και τις δουλειές του σπιτιού (δομή που συναντάται μόνο στα πλαίσια της ελληνικής οικογένειας) και, τέλος
γ) την οικογένεια διπλής σταδιοδρομίας, όπου και οι δύο σύζυγοι εργάζονται και επιπλέον μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού (μια δομή οικογένειας που προσιδιάζει περισσότερο στα πρότυπα των δυτικών κοινωνιών και σιγά σιγά αρχίζει να συναντάται και στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία).
(Βασιλική Παππα, "Επάγγελμα γονέας", σελ 19, Εκδόσεις Καστανιώτη)

Έτσι είμαστε εμείς, μια ζωή μπροστά...

Από την άλλη αυτά για πολλές γυναίκες του όμορφου αυτού πλανήτη, είναι ψιλά γράμματα.

Άτε αφήνω σας, πάω έξω με τες φιλενάδες μου, να χορέψουμε πάνω στα τραπέζια !!!

Ευτυχώς σήμερα, εν εβρέθηκε κανένας να μου προσφέρει γαρύφαλλο για τη μέρα της γεναίκας γιατί ήταν να ακούσει...

5 σχόλια:

  1. δε θα με πείραζε να μου έδιναν λουλούδι αν ήμουν γυναίκα. άμα το κάμνω θέμα το διογκώνω. αν οι γυναίκες αρχίσουν να αδιαφορούν για τη συγκεκριμένη μέρα τότε και οι άντρες θα σταματήσουν να ασχολούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς κανείς δεν σκέφτεται πια γιατί καθιερώθηκε η μέρα, επειδή στην Κύπρο έχει προ πολλού παρεξηγηθεί και εξευτελιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστροναύτη,συμφωνώ ότι διογκώνουμε κάτι όταν το κάνουμε θέμα, δύσκολο όμως να μην το συζητάς όταν είναι η πραγματικότητα σου (εσένα και άλλων γυναικών γύρω σου). Το γαρύφαλλο είναι ας το πούμε, το κερασάκι στην τούρτα.
    Αurora, συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκεφτόμουν κι εγώ να γράψω κάτι για την επέτειο... και μετά βαρέθηκα... υπάρχουν τόσα φρικτά παραδείγματα γύρω μας για την ζωή των άλλων γυναικών που πιστεύω είμαστε απλά τυχερές με αυτά που έχουμε εμείς γύρω μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα αυτά που μοιράστηκες μαζί μας. Αντί σχολίου μου, δίνω το παρακάτω link

    http://roadartist.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή