Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μια ερώτηση για τις αλλάχτρες.


Γιατί οι αλλάχτρες των μωρών στα cafe και στα εστιατόρια που έχουν, όταν δεν μπαίνουν στις τουαλέττες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, μπαίνουν στις τουαλέττες των γυναικών;

Μπορεί ένας παπάς να πάει στο cafe με το μωρό, χωρίς να είναι κι η γυναίκα του μαζί τους.
Μπορεί σιορ, ένας κυπραίος ή μη κυπραίος άντρας να επιμένει να αλλάζει εκείνος το πανί του μωρού αντί η γυναίκα του (δείξετε μου τον τωρά!).
Μπορεί να υπάρχει ένας single parent άντρας με το μωρό του.
Μπορεί να υπάρχει ένα γκέι ζευγάρι άντρες με το μωρό τους (π.χ. Cameron και Μitch στην αμερικάνικη σειρά "modern family" (by the way φυρμός).
Πού θα αλλάξουν το μωρό τους αυτοί αν γεμώσει το πανί του την ώρα που κάθονται και απολαμβάνουν τον καφέ τους;

18 σχόλια:

  1. Εγώ τις περισσότερες φορές ψάχνω τα εστιατόρια/καφέ που έχουν χώρο για άλλαγμα του μωρού. Ας έχει, κι ας είναι όπου να 'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα καλό ερώτημα κι αυτό...αλλά συμφωνώ με sstamoul ας υπάρχει κατάλληλος χώρος κι ας είναι οπου να'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τις προλαλήσασες...Προσωπικά σπάνια βρίσκω σε καφετέριες χώρο αλλαγής μωρού εδώ που μένω...Χμ...Τώρα που το σκέφτομαι σε ΚΑΝΕΝΑ. Έχω αλλάξει το μωρό σε πάγκο κουζίνας εστιατορίου, κατόπιν ερώτησης μου πού μπορώ να το αλλάξω...Βέβαια δεν υπάρχουν καν τουαλέτες για άτομα με κινητικά πρόβλήματα, αλλάχτρες θα έχουν?!Σε μεγάλες πόλεις είναι διαφορετικά βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έshει αλλάχτρες σε cafe τζι εστιατόρια;
    Εις γην εναλίαν Κύπρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι παπάδες δεν ξεσκατίζουν σπίτι και θα ξεσκατίζουν εκτός;
    Ατε ρε αγάπη άλλαξε το μωρό, ξέρεις ότι δεν μπορώ την μυρωθκιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. E they have to go with the odds..στο majority των περιπτώσεων το αλλάσει η μάνα άρα που να το βάλουν?

    Στην Αγγλία σε πολλούς τόπους έχει ξεχωριστό δωμάτιο για τούτο το σκοπό έξω που τες αντρικές κ τις γυναικείες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν έρτει ο Elton John για καμιά συναυλία, που θα αλλάζει τις πάνες των 1243254321 στερλίνων του καινούριου του κοπελλουθκιού??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο ΙΚΕΑ εχουν ειδικό χώρο και σου προσεφερουν και μωρομαντηλα (νομιζω και πανες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - sstamoul συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ έτσι κανω, παλιά δεν περνούσε καν κάτι τέτοιο απ' το μυαλό μου, τώρα έγινε κάπως must.
    - Φωτογράφε, έχεις δίκαιο, είναι πολλοί οι χώροι που δεν έχουν τουαλέττες για άτομα με κινητικά προβλήματα, οι περισσότεροι τις έχουν είτε κάτω, είτε στον πάνω όροφο και δεν υπάρχει ανσανσερ συνήθως. Πέρσι απέφευγα τις σκάλες λόγω κάποιου θέματος που είχα και δεν έβρισκα cafe να πάω.
    - Μάνα, εμένα ο δικός μου μπορεί να παίζει μια χαρά με το μωρό και να διασκεδάζουν αλλά άμαν γεμώσει το πανί, έρχεται ολόγελος και μου τον φέρνει. Αν του πω, "άλλαξέ τον εσύ, έννεν πάντα εγώ" αλλάσσει τον, διαφορετικά μεινίσκει μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έθελα πολλά να ρωτήσω το ίδιο πράμα!!! στούπιτ φάλλοκρατς!

    χαουέβερ, υπάρχουν αλλάχτρες για μωρά σε πάρα πολλούς τόπους (ναι ινβίχτους) και σε δη σε ελάχιστους αυτές είναι στην τουαλέτα των αναπήρων.

    το Μωλλ του Σιακόλα (κάθεστε; κάτσετε) έχει ολόκληρο δωμάτιο για άλλαμα και θηλασμό, εξοπλισμένο με πράματα του ΙΚΕΑ - πολλά φιξ. Όπως και στο Μάι Μωλλ της λεμεσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και σε δη και σε δη σε δη σε - θέλω να πιστεύω ότι κάτι εκαταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το λοιπόν, παλλά καλές οι απορίες σου! Για το μολ το ήξερα, γιατι μία γνωστή μιας γνωστής μου (!) είχε ζητήσει να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος χώρος - είχε κάνει σχετικό παράπονο. Παίρνεις κλειδι και τον χρησιμοποιείς με την άνεσή σουτ, μου είπαν.
    Όσο για το άλλαγμα, προς το παρόν ο καταμερισμός εργασίας μες το σπίτι λέει ότι ο σύζυγος αλλάζει το μωρό (ειδικά μες τη νύχτα!) κι εγώ θηλάζω! Πε μου τωρά ,ποιο εν το πιο δύσκολο;;;; ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εμένα όμως η κόρη μου παραπονιέται που αναγκάζομαι να τη συνοδεύω στις αντρικές τουαλέτες. έπρεπε να είχε παιδικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή "κι αγνάντευε" εννοείται ποιο είναι το πιο δύσκολο, είναι πολύ σημαντικό όμως ότι κάνει ο άντρας σου το άλλαγμα, καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sike, είναι πολύ καλό αυτό που λες για το mall, ελπίζω να δημιουργηθούν κι άλλοι τέτοιοι τόποι. Φυσικά τώρα που το σκέφτομαι δεν πειράζει και τόσο που κάποιοι χώροι δεν έχουν αλλάχτρες, είναι καλά να υπάρχουν και κάποιοι χώροι όπου πας χωρίς παιδιά για να ησυχάζει λίγο η κεφαλή του κόσμου.
    Αστροναύτη, υποθέτω η κόρη σου δε φορεί πανί, θα έχω κι εγώ το ίδιο θέμα με το γιο μου στο μέλλον, αλλά αντίθετα.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εύλογα τα ερωτήματα... σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις που το μωράκι δεν συνοδεύεται από κάποια κυρία, είτε παρακαλείς, ευγενικά πάντα, κάποια κοπέλλα από το μαγαζί να το αλλάξει... είτε το παίρνεις σπίτι της μάνας του για άλλαγμα πάννας και επιστρέφεις μόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ανώνυμε, αυτά περί ανεξαρτησίας των αντρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχουν αλλάχτρες σε cafe και στα εστιατόρια γιατί προφανώς τους το επιβάλλουν κάποιοι κανονισμοί. Το θέμα είναι (όπως το θέτεις ) που τις τοποθετούν?? Είχα μιαν σχετική εμπειρία όταν ήμουν σε γνωστό cafe της Λευκωσίας και χρειάστηκε να αλλάξω την κόρη μου, ζήτησα από ένα σερβιτόρε να μου πει που ήταν η άλλαχτα και μου υπόδειξε της γυναίκειες τουαλέτες. Του είπα πως αυτό δεν είναι σωστό, και φώναξε τον υπεύθυνο το μαγαζιού ο οποίος προθυμοποιήθηκε να στέκει στην πόρτα των γυναίκειων τουαλετών για να μην μπει καμιά μέσα μέχρι που να τελειώσω το άλλαγμα του μωρού μου…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή