Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Βροχή μου ...


Όταν είμαι με κόσμο και μιλώ για τον καιρό μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε δεν έχω τίποτε κοινό για να συζητήσω έτσι καταφεύγω στο θέμα του καιρού, είτε πρόκειται για εγγλέζους που μιλούν συνέχεια για τον καιρό. Τον τελευταίο καιρό όμως το θέμα του καιρού με απασχολεί πολύ, όπως και πολλούς άλλους. Ο στίχος της Νικολακοπούλου που τραγουδά πολύ ωραία η Πρωτοψάλτη, "λες και τρώμε το χειμώνα παγωτό..." κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα. Έχει μπει ο Νιόμβρης, το φθινόπωρο φεύγει όπου και να 'σαι και ακόμα είμαστε με τα κοντομάνικα και τα κοντοτσιάτταλα. Είναι ακόμα καλοτζαίρι... Και δυστυχώς, έχουν πέσει ελάχιστες σταγόνες βροχής... καταλάθος.

Η κατάσταση δε φαίνεται να αλλάζει μέσα στην εβδομάδα, αφού ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και η θερμοκρασία σταθερά 25-26 βαθμούς. Βοήθεια... Ήταν η τύχη μας φαίνεται να ζήσουμε στην εποχή του global warming. Ξέρω ότι είναι κάπως μπανάλ το θέμα, αλλά ήρτεν μου.

Όσοι μεγάλωσαν σε χωριά (λάικ μουά) δε θα μυρίσουν, ούτε και θα αναγνωρίσουν, τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος.
Οι δασκάλες που επιμένουν να βάλλουν τους μαθητές τους να γράφουν έκθεση στο σχολείο για τα πρωτοβρόχια, θα περιμένουν ακόμα, ας σκεφτούν κανένα άλλο θέμα καλύτερα.
Οι ρομαντικοί που τους αρέσει να οδηγούν στη βροχή θα μείνουν προς το παρόν με το παράθυρο του αυτοκινήτου καθαρό.
Όσοι τους αρέσει να σκουλλίζουνται στο κρεβάτι και να ακούνε τις βροχές προς το παρόν δε θα βάλουν ούτε μια μικρή κουβερτούλα.
Ο καημένος ο παπάς μου θα συνεχίσει να λαλεί "Εϊβα τζαι καλές βροχές" κάθε φορά που τσουγκρίζει ποτήρι με το θείο μου τον Αντώνη... ακόμα λίγον θα αρχίσω να το λαλώ τζαι εγώ.
Οι κυπραίοι προγόνοι μας αντί καρτζιλαμάδες αντικρυστούς έπρεπεν να χορεύουν χορό της βροχής όπως τους ινδιάνους, αν τον ξέραμε θα μας ήταν χρήσιμος ίσως.

Καλό μήνα... και ένα τραγουδάκι σχετικό και άσχετο που μου αρέσει πολύ.

10 σχόλια:

  1. εγώ ομολογώ ότι αρέσκει μου τωρά που βράζουν λίο τα κόκκαλα μου.
    Ομολογώ επίσης ότι στο λίο που εγύρισα τούντες τις ημέρες, εν δραματική η κατάσταση. τόσα ετοιμοθάνατα δέντρα εν εξαναείδα μαζεμένα. ούτε τόση δίψα για βροχή που τους αθρώπους.
    Ας ελπίσουμε ότι τις επόμενες μέρες εννα μας κάμει το χατίρι να μας βρέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδή τζαι εγώ είμαι του χωρκού (εδώ πέφτει μουσική Μικρό σπίτι στο Λιβάδι) να πω ότι θυμάμαι εποχές που είχαν τα Σπήλια ένα μέτρο και χιόνι. όχι στην κορυφή του Τροόδους όπως σήμερα. δεκαετία ογδόντα, όχι πριν διακόσια χρόνια. θυμάμαι Νιόβρη αναμμένες σόμπες, ζακέτες και χειμερινά σεντόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω να σου πώ φίλτατη ότι προς το τέλος της εβδομάδας (της τρέχουσας εβδομάδας) θα βρέξει. Σίουρες κουβέντες. Εννάρτει ο κύριος Πανίκος να καθαρίσει τα τζάμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά σωστά. Ελλιάναν οι εκθέσεις των μωρών, εν γεγονός. Που το "Σεπτέμβρης, ανοίγουν τα σχολεία" εννά πεταχτούμεν στο "Πώς πέρασα τις διακοπές των Χριστουγέννων"!
    Έν έσισι ανώττερον πράμαν που το να μυρίζεσαι το χώμαν το βρεμένον, νεκατωμένον με τον θκυόσμιν τζιαι το γιασεμίν...
    Επεθυμήσαμεν το πολλά.
    Άτε ρε Ινβίκτους. Πέρκει βρέξει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν έshει σαν την μυρωθκιάν του χώματος του βρεμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάπου βρέχει τωρά που μιλούμε... πιθανότατα στη Βραζιλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Η έρημος έννεν έρημος μόνο γιατί εν βρέσιει. Ούτε το δάσος εν δάσος γιατί βρέσιει πολλά. Τα δέντρα συγκρατούν υγρασία και προκαλούν έμμεσα βροχή. Αν ο τόπος μας έσιει μια τάση στην ξηρασία και εμείς κόφκουμεν και και κάφκουμεν τα δέντρα που την άκραν, βλέπω μας να γινούμαστεν Σαχάρα. :/ Εξέφυγα... Άτε Αθηνά βοήθα, και βαρκούμαστεν να ταράξουμεν τα σιέρκα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον κύριο Defiance που πάνω για τα δέντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ... ο καιρός και οι εγγλέζοι... καλά τα λες... κι εμένα με ανησυχεί πολύ που δεν βρέχει... σίγουρα θα διψάσουμε πάλυ το καλοκαίρι... συνηθίσαμε τόσο πολύ που δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση...
    By the wayαπίθανο τραγούδι! πάντα ωραίες οι μουσικές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο το σχόλιο για το χορό της βροχής! Πολύ πιο χρήσιμος θα ήταν! Ο καρτσιλαμάς... ε και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή