Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αγαπημένα παιχνίδια μωρών.


Υπάρχουν ένα σωρό παιχνίδια για μωρά, με ωραία χρώματα, ωραία υλικά, ωραίους ήχους και φυσικά ... ωραίες τιμές.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα πολύ συναρπαστικά που τα σύγχρονα αλλά και να παλαιότερα πιτσιρτούδκια ανακαλύπτουν και ανακάλυπταν από μόνα τους όπως:

Να θωρούν τα σιέρκα τους με πολύ ενδιαφέρον.
Να κλωτσούν τα πόδκια τους τζαι τα σιέρκα τους συγχρονισμένα σχεδόν, απότομα και με δύναμη.
Να ποταυρίζονται να πιάσουν ότι θωρούν.
Να πιάνουν το πόδι τους και να προσπαθούν να το βάλουν το στόμα τους (απορία: το καταφέρνουν όλα τα μωρά αυτό;)
Να τσιριλλούν τζαι να κάμνουν ήχους δυνατούς, τσιριλλιχτούς και ζαλιστικούς όταν ανακαλύπτουν τη φωνή τους και πειραματίζονται με αυτήν.
Να τραβούν τα μαλλιά της μάνας τους, ειδικά αν είναι μακριά (το σγουρά ή ίσια νομίζω δεν παίζει ρόλο) την ώρα που τους αλλάσσει πανί ή που τους κρατά. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το παιχνίδι αυτό πάντα πιάνει και τους ησυχάζει, φτάνει να μην σε πειράζει να σου τραβούν τα μαλλιά. Το παιχνίδι αυτό μπορεί να το παίξει και ο παπάς αν είναι μακρυμάλλης, αν όχι όμως, οι πλείστοι κυπραίοι δεν έχουν πρόβλημα γιατί ως τριχωτοί που είναι μπορούν να τους τραβούν τις τρίχες των χεριών και του στήθους και καλά να πάθουν γι΄αυτό...
Να εξερευνούν το πρόσωπό σου, να σου τσιλλούν ή να σου τραβούν τη μύτη, να σου πιάνουν τα μάγουλα, ειδικά αν έχεις βουκκούες, να σου την διούν πάνω στο μέτωπο και γενικά οπουδήποτε στο πρόσωπο.

...και φυσικά όλα αυτά τα αντέχεις και τα βρίσκεις χαριτωμένα.

6 σχόλια:

  1. Άμαν ππέφτουν τα μαλλιά μου μες τα μούτρα της πριγκηπέσσας χαχχανίζει τζαι καρκαλιέται. Κάποτε όμως πιάννει την η πελλάρα τζαι τραβά τα! Τώρα τζαι να δείς που εννα μας κκελιάσει στο τέλος! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν είναι πολύ χαριτωμένα; (Μόνο αν είναι απ' το δικό μου μωρό, ναι; )
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I really don't miss this age. Ok εν χαριτωμένα κλπ αλλά το άλλαμα, το μπάνιο, οι παουρκές μεστη νύχτα τζιαι ειδικά το τράβημα των μαλλιών is not my best.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ ναι, τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα, γλυκά και γούτσου γούτσου, στις 1-2 ώρες το πολύ που μπορεί να βρεθώ κοντά σε νήπιο. για πιο πολλή ώρα δεν ξέρω αν θα τα έβρισκα χαριτωμένα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τέλεια αυτή η φάση και την πεθύμησα πολύ...Ανυπομονώ να την ξαναζήσω, ξανά και ξανά...

    (Δεν ξέρω για όλα τα μωρά, αλλά όλα τα μωρά που ξέρω μπορούν να βάλουν το πόδι στο στόμα...Νομίζω όμως ότι όλα είναι τόσο ευλύγιστα που μπορούν..Απλά άλλα τα καταφέρνουν πιο νωρίς και άλλα πιο αργά...Αν και δεν πιστεύω ότι είναι κανένα φοβερό "milestone"!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή