Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ήταν "ωραίο;" αυτό το καλοκαίρι...

Απολογισμός καλοκαιριού. Κάπως μπανάλ, αλλά έτσι μου ήρθε. Ένα καλοκαίρι σε τρία στάδια.

1. Ελπίδα και απογοήτευση. Μια προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Αλλιώς τα θέλουμε και αλλιώς έρχονται τα πράγματα. Δεν ήταν ωραίο αυτό το καλοκαίρι. Εσωστρέφεια και απομόνωση, στο τέλος όμως δε μπορείς παρά να βγεις έξω και να προχωρήσεις. Ίσως στο μέλλον τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Το εύχομαι.

2. Μια καταστροφή που έδειξε πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί μας. Η ανοχή και η παθητικότητά μας είναι όμως το ίδιο συνένοχη. Καιρός να ξυπνήσουμε, να αφήσουμε τον καναπέ μας και να φωνάξουμε. Και επιτέλους να δείξουμε στους πολιτικούς μας ότι οι πράξεις τους ή καλύτερα η απραξία τους θα έχει γι΄ αυτούς πολιτικό κόστος. Ό,τι γίνεται, δεν ξεγίνεται. Δεν ήταν ωραίο αυτό το καλοκαίρι. Ας πιστέψουμε όμως στη δύναμη μας να κάνουμε καλύτερο το αύριο και ωραία τα καλοκαίρια.

3. Διακοπές στη θάλασσα, εμείς οι δύο και ο Κ. που για πρώτη φορά γεύεται τη χαρά του αλμυρού νερού και της αμμουδιάς. Κάθε του χαμόγελο ο κόσμος όλος, ο ενθουσιασμός στο πρόσωπό του να μας δίνει ζωή, κάθε αγκαλιά του να με κάνει να λιώνω.
Η χαρά της ζωής μ'αυτά που έχουμε, τα μικρά αλλά αληθινά. Για αυτές τις στιγμές "ήταν ωραίο αυτό το καλοκαίρι".Ήταν ωραίο αυτό το καλοκαίρι
κανείς δεν ξέρει...

Υ.Γ. Καλό Σεπτέμβρη και καλή συνέχεια.

6 σχόλια:

 1. 1. Ελυπήθηκα
  2. Εστεναχωρήθηκα ακόμα παραπάνο
  3. Ένα χαμογέλο.

  Ελπιζω πάντα το τελευταίο συναίσθημα να υπερισχύει. Καλό Σεπτέμβρη, καλή συνέχεια τζαι σε σένα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αναγκαστικά θα κρατούμεν τα μικρά αλλά αληθινά, αλλιώς εννα πρέπει να πάμεν για ομαδικήν αυτοκτονία αν σκεφτόμαστε τα υπόλοιπα.. Ένττερ φθινοπωρούιν, πέρκει δούμεν χαΐριν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ήταν παράξενο και δύσκολο αυτό το καλοκαίρι... αλλά και ωραίο συνάμα... για όλους αυτούς τους λόγους που λες... Το τρίτο ακυρώνει τόσο πολύ τα δύο πρώτα σημεία! Τους στίχους του τραγουδιού τους έγραψε ο Αργύρης Χιόνης... Πολύ μου αρέσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ήταν ωραίο αυτό το καλοκαίρι
  ήταν ωραίο αλλά και επικίνδυνο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κρατάς την αισιοδοξία, κι αυτό ΕΙΝΑΙ ωραίο!

  Καλό Φθινόπωρο νάχουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή