Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αχ, αυτή η ελπίδα...

Υπάρχουν στιγμές, που ξέρεις ότι κάτι δεν πρόκειται να συμβεί.

Κάτι που θέλεις πολύ, κάτι για το οποίο πάλαιψες με νύχια και με δόντια στο παρελθόν αλλά δεν κατάφερες να το πετύχεις, τουλάχιστον με τον τρόπο που εσύ ήθελες.

Η λογική, τα γεγονότα, τα "επιστημονικά" στοιχεία σου δείχνουν πως "αποκλείεται".

Κι όμως εσύ ελπίζεις. Εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σου μια ελπίδα μικρή, αδύνατη, που τρεμοσβήνει σαν το κερί, αλλά δε λέει να σβήσει εντελώς. Δύσκολα, ίσως αποφασίσεις να την ομολογήσεις σε πρόσωπα πολύ κοντινά, ίσως πάλι να την κρατήσεις για πάντα για τον εαυτό σου.

Γιατί, όπως λέει και το γνωστό μπλακ χιούμορ ανέκδοτο, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, κι αν λένε την πεθερά σου Ελπίδα... (πεθερούλαα μου, αν το διαβάσεις (σιγά...) μην παρεξηγηθείς, είσαι καλή πεθερά εσύ).

Αχ, αυτή η ελπίδα, που επιμένει να αχνοφέγγει, αδύναμη, αλλά ζωντανή.

Από την άλλη όμως, ίσως αυτή να είναι που μας δίνει τη δύναμη να ονειρευόμαστε....

Ίσως τελικά εμείς να είμαστε αυτοί που την κρατούνε με το ζόρι ζωντανή.

7 σχόλια:

  1. Αν μας κάνει καλο,καλώς
    μας ταλαιπωρεί κάποτε όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές τις μέρες ήθελα κι εγώ να κάνω μια ανάρτηση για την ελπίδα. Άρχισα να σκέφτομαι διάφορα και μετά σκέφτηκα ότι ίσως αυτό που αισθάνομαι δεν είναι ελπίδα αλλά επειδή θέλω κάτι να γίνει (πολύ όπως λες κι εσύ) και βλέπω ότι δεν.. Εν το αφήνω να φύει, κρατώ το τζιαμέ τζιαι βασανίζουμαι πως κάτι εννα αλλάξει.

    Ζητείται ελπίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξέρω αν την μισώ ή αν την αγαπώ αυτή την ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νομίζω ότι αν δεν υπήρχε ελπίδα δεν θα υπήρχαν όνειρα. Γι'αυτό ψηφίζω υπέρ. Άλλωστε υπάρχουν αρκετά στη ζωή που μας κάμνουν να νιώθουμε παισιοδοξία. Γιατί να μην υπάρχει κάτι να το αντισταθμίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές... είναι και οι άλλοι, οι "αθώοι" άλλοι για τους οποίους η δική σου ελπίδα και προσμονή έρχεται τόσο αβίαστα και τόσο εύκολα... ενώ για σένα δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ ίσως... αυτό που κατάλαβα φιλενάδα σε αυτή την εσωτερική αναζήτηση είναι πως υπάρχουν πολλών ειδών ελπίδες... και είναι καλά που στο τέλος μπορούμε να βρούμε κάποιες απαντήσεις που κάποτε δεν θα βρίσκαμε... επίσης... ακούμε τόσα πολλά κακά και άσχημα τώρα πιά... για κάποιους η ελπίδα είναι απλά να ζήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ίσως όταν ελπίζουμε πως θα γίνει κάτι, να αναζητούμε τρόπους κιολας πως να γίνει. και σιγά σιγά να βρεθεί τρόπος να γίνει. εννοείται μιλούμε για καλά, θετικά πράγματα. όχι εμμονές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστευω ότι η ελπίδα πρέπει πάντα να υπάρχει στην ζωή μας, αλλά όπως όλα τα πράγματα, πάντα με το μέτρο γιατί πολλές φορές όσο πιο μεγάλη η ελπίδα και η αισιοδοξία, τοσο πιο μεγάλη η απογοήτευση.
    Πιστευω σε αυτό που έιπε η Ρεντ πιο πάνω "νομίζω ότι αν δεν υπήρχε ελπίδα δεν θα υπήρχαν όνειρα".

    Είμαι εκ φύσεως πολυ αισιόδοξο άτομο αλλά με μέτρο και εκνευρίζομαι σύχνα με άτομα που είναι μονίμως απαισιόδοξα και βλέπουν τα πάντα αρνητικά, όλα λαθος κτλ γιατί καταντούν να ζουν μεσα στην μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή