Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κάρτα γεναικών !


Δυστυχώς για μένα δεν είμαι ιδιαίτερα ετοιμόλογο άτομο. Κατακρίβεια μετά από μια συνομιλία μπορώ να σκεφτώ αρκετά εύστοχα σχόλια που θα μπορούσα να είχα κάνει, την ώρα όμως που κάποιος μου λέει κάτι συνήθως σβήνω και δεν απαντώ. Το ίδιο έπαθα και σήμερα μετά από ένα τηλεφώνημα που πήρα.

Ντριν ντριν (κατακρίβειαν "Ain't No Sunshine when she's gone...", αφού έτσι χτυπά το κινητό μου).
Εγώ: Παρακαλώ (κάμνω την ευγενική αφού δεν ξέρω το νούμερο που με παίρνει)
Υπάλληλος τηλετράπεζας: Γεια σας, η κ. Σκουλουκούιν
Εγώ: Η ίδια
Υπάλληλος τηλετράπεζας: Από την ...... τηλετράπεζα είμαστε, εχετε λίγο χρόνο να σας ενημερώσουμε για κάτι;
Εγώ: Πολύ λίγο, γι'αυτό πείτε μου γρήγορα (το παίζω busy άτομο).
Υπάλληλος τηλετράπεζας: Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την Woman's Card της ...
Εγώ (αμέσως χτυπούν λαμπάκια): Α, όχι δεν ενδιαφέρομαι.

Αφού τελειώνει η συνομιλία, σκέφτομαι χίλια δυο πράγματα που ήθελα και θα μπορούσα να πω για το συγκεκριμένο θέμα αλλά εκείνη τη στιγμή δε μου ήρθαν. Έτσι τα λέω τώρα:
Νευριάζει με η συγκεκριμένη κάρτα γιατί
1. Τη θεωρώ σεξιστική μόνο και μόνο γιατί διαχωρίζει τις γυναίκες από τους άντρες.
2. Παρουσιάζει τις γυναίκες ως άτομα που η μόνη τους έννοια είναι τα ρούχα τους, τα διάφορα βαψιμιά (λες και χωρίς αυτά δεν θωρκούνται), κοσμήματα, οπτικούς, ταξιδιωτικά γραφεία και home appliances δηλαδή μίξερς, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, τοστιέρες, καφετιέρες, γκριλιέρες, φούρνους και όλα αυτά που χρειάζεται ένα πλάσμα που η θέση του είναι στην κουζίνα και που πρέπει να αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού. Θα υπήρχε κάτι τέτοιο σε μια κάρτα μόνο για άντρες άραγε;
3. Έχει ποιο άλλο χρώμα, το καημένο το ροζζζζζ, το οποίο έχει τόσο πολύ συκοφαντηθεί αφού έχει ταυτιστεί με τις barbies, τις διάφορες πριγκίπισσες και άλλες κούκλες που καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία οι διάφορες εταιρείες να πουλήσουν στα κοριτσάκια γεμίζοντας τις δικές τους τσέπες με πολλά ευρωπουλάκια (ετσιάττισα το).
4. Μόνο και μόνο το ότι έκαναν μια κάρτα που απευθύνεται στις γυναίκες δείχνει ότι θεωρούν τις γυναίκες εύκολη λεία.

Τα δήθεν πλεονεκτήματά της, διπλούς βαθμούς, ψευτοκαλύψεις κτλ δεν τα συζητώ, είναι κοροϊδία όπως τα πλεονεκτήματα που δήθεν προσφέρουν όλες οι κάρτες των τραπεζών.

Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο λοιπόν και συνειδητοποίησα την ευκαιρία που έχασα, πήρα πίσω, μπήκα όμως στον τηλεφωνητή, θα ήταν αδύνατο να βρω τον υπάλληλο με τον οποίο μίλησα και να του τα πω. Όχι πως μου φταίει εκείνος, το ψωμί του προσπαθεί να βγάλει στο κάτω κάτω, είχα όμως μια μικρή ελπίδα ότι τα σχόλια μου θα μπορούσαν να μεταφερθούν πιο πάνω (εδώ γελάμε). Φυσικά δε νομίζω να χρειάζεται, για να τηλεφωνούν να ενημερώνουν μάλλον δεν έχουν και πολλές πελάτισσες.

Υ.Γ. Τι θα περιλαμβάνει άραγε μια κάρτα για άντρες; Εξαργύρωση βαθμών από καταστήματα ηλεκτρονικών, κυνηγιού, ποδοσφαίρου, καφενέδες κτλ;

13 σχόλια:

  1. Καλά τα λες! Η αντρική κάρτα σίγουρα θα είχε εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες και παιχνιδοκονσόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν χάζι! Εγώ θα σχολιάσω κάτι άλλο. Με ποιο δικαίωμα σε παίρνει τηλέφωνο και πού βρήκε τον αριθμό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαθμούς που θα εξαργυρώνονταν σε Playstation, μπύρες και iphone.

    μου έλεγε μια φίλη μου που δουλεύει σε τράπεζα ότι μια τύπισα πήρε τηλέφωνο την τράπεζα και ήθελε να βάλει ντε και καλά πάνω στη Woman's Card τον άντρα της χα χα χα.

    αλλά επίσης μου είπε ότι το κόλπο έπιασε και η Λαϊκή πούλησε πολλές κάρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με λια λόγια η barbie ζει και μας καθοδηγεί.
    Της barbie πρέπει να τα πεις :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς φταίμε που γινόμαστε ως γυναίκες θύμα της εξυπνοβλακείας του κάθε διαφημιστή! Έτσι είναι ακριβώς! Γυναικούλες είμαστε που θέλουμε να μας φτιάχνουν τα μαλλιά, να τρώμε σοκολάτες χωρίς θερμίδες και να έίμαστε θλιβερές καταναλώτριες... Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νυχτερινέ Ποδηλάτη, αν είσαι πελάτης τους έχουν το τηλέφωνο σου. Διαφορετικά βρίσκουν σε που το τηλεφωνικό κατάλογο. Έτσι νομίζω.

    Σκουλουκούιν,
    Σκέφτου ότι υπάρχουν γυναίκες που λαλούν τι ωραία, φτιάχτηκε μια καρτα για μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σκεφτόμουνα και εγώ πόσο προσβλητική είναι αυτή η διαφήμιση, πόσο μας βαζει ολες στο ιδιο τσουβαλι, πόσο κάνει να φαίνονται φυσικοί νόμοι πραματα πουειναι νομοι μιας κσταναλωτικης κοινωνιας

    αλλα ετοιμολογη ουτεγω ειμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσκεφτήκετε όμως σε πόσες έπιασε το κόλπο της "γυναικείας κάρτας"; Τωρά σοβαρά, αν ακούσετε τίποτε για την αντρική κάρτα που λαλείτε πιο πάνω πέτε μου το pls.
    P.S. Σπάζει μου την η λεκτική επαλήθευση :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εθώρουν εχτές την διαφημιση της συγκεκριμενης κάρτας στην τηλεόραση τζαι είχα ακριβώς τις ίδιες σκέψεις! ΤΟ ότι σε πιάνουν τζαι τηλ για να σου την πουλήσουν εν νάκκον πολλύν!
    Η γεναικα η ηλίθια που σκορπίζει τα ριάλια του άντρα της πάνω σε πελλάρες! Η γεναίκα που εν καταφέρνει να κουμαντάρει 50 ευρώ! Η γεναίκα που ψουμνίζει ούλλη μέρα ότι κόψει η ξερή της! Η γεναίκα που το σιόππινγκ θέραπυ εν παραπάνω τζαι που το πανατόλ!
    Αν είχαν άλλες απόψεις εν θα εφκάλλαν έτσι κάρτες! Αλλά τζαι που την άλλην ποιος τους έκαμε να σκεφτούν έτσι τζαι να έχουν τούτες τις απόψεις? Γεναίκα με γεναίκα διαφέρει όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Νυχτερινός ποδηλάτης. Άμαν κάμεις το λάθος να γίνεις πελάτης τους, δεν πιάνουν μόνο το δικό σου τηλέφωνο αλλά τζαι του καττου σου τζαι του σιήλλου σου.
    @ Μάνα, ας τους να κάμνουν δουλειά, ξέρω κόσμο που δουλεύει στη συγκεκριμένη τράπεζα και δε θα ήθελα να χάσει το ψουμί του.
    @ Ωραία ελένη, αππωμένη, blog σκέψεων, φταίμε κι εμείς οι γυναίκες σε μεγάλο βαθμό, βάλλεις τα εύκολα όμως με τα στερεότυπα που υπάρχουν και τις πραγματικότητες που δημιουργούν οι βιομηχανίες και οι διαφημιστές; μπορείς να τα ανατρέψεις;
    @ Defiance, don't worry, αν βγει έτσι κάρτα, θα το μάθεις που τις διαφημίσεις. Μα έχω λεκτική επαλήθευση; Ούτε που το πήρα είδηση. Ούτε πώς μπαίνει ξέρω, ούτε πώς βκαίνει.
    Θενκς παντως τους δύο άντρες που σχολίασαν για την κατανόηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάεις "Design" (πάνω δεξιά), μετά "settings", "comments" και επιλέγεις "No" στο "Show word verification for comments?".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. είναι αυτή η κάρτα με τα σοκολατάκια που δεν παχαίνουν; δουλεύει;

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γενικότερα όλες αυτές οι ενοχλήσεις από τις τράπεζες είναι σπαστικές. Ειδικά όταν δεν τις έχεις ζητήσει!
    Την επόμενη φορά θα είσαι περισσότερο ετοιμόλογη, μην ανησυχείς ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή