Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πίτ τ ες σουβλακιών για λιλιπούτειους κυπραίους.


Ακόμα μια μέρα περνά. Είμαι τέζα και είμαι έτοιμη να ξαπλώσω στο ωραίο κρεβατούδιν μου αλλά ξαφνικά μια σκέψη περνά από το μικρό μου μυαλουδάκι. Τι θα φάει αύριο στη δουλειά ο γλυκύτατος μου σκούλουκος; Αμέσως θυμούμαι ότι έφερε πιτ τούδες σουβλακιών μικρές από το φούρνο. Ωραία θα του βάλω μέσα τυρούδιν και ντοματούδαν που του αρέσει.

Ανοίγω το σακούλι και διαπιστώνω ότι οι πιτούδες έχουν μικράνει από την προηγούμενη φορά, που ήταν πιο μικρές από την προπροηγούμενη, που ήταν πάλε πιο μικρές από την προπροπροηγούμενη. Μα για να χορτάσει ο σκούλουκός μου πρέπει να του κάμω τουλάχιστον τέσσερις. Άτε εγώ χορτάνω με τρεις αλλά πάλε εν μας κανεί τζαι του δυο ένα κουτί και ας στοιχίζει και 1,85 ευρώ. Όμως πρέπει να του το αναγνωρίσουμε του φούρνου, εν αύξησε την τιμή τελευταίως. Μπράβο τους που σκέφτουνται τον κυπραίο καταναλωτή. Ασχετον ότι το μέγεθος τους έγινε μισό. Εν επειδή σκέφτουνται τη σιλουέτα μας τζαι θέλουν να μας γλυτώσουν από τα λεφτά του διαιτολόγου. Όσο για τους Κυπραίους δωσ' τους που πάνω τζαι αντέχουν πολλά. Εν παραπονιούνται, άτε μπορεί να μουρμουρίσουν λίγο με τον κουμπάρο τζαι την κουμέρα αλλά δεν πρόκειται να κάμουν τίποτε πιο δυναμικό. Στο τέλος εν να σιωπήσουν τζαι θα συνεχίσουν να ψουμνίζουν που τον ίδιο φούρνο. Εξάλλου τι μπορεί να κάμει ένα πλάσμα μόνο του, αφού το κράτος είναι τελείως αδιάφορο και οι δήθεν συνδέσμοι καταναλωτών κατσιαρίζουν λλίον αλλά ουσιαστικά κοιμούνται. Εν μπορει να είναι τυχαία εξάλλου η ομοιότητα μας με το γαδούρι, το εθνικό μας ζωάκι (χωρίς να θέλω να προσβάλω το συμπαθέστατο ζωάκι, κατακρίβειαν σκέφτομαι τελευταίως να υιοθετήσω κανένα που το καταφύγιο των γαϊδουριών που υπάρχει). Ξέρουμε να υπομένουμε τζαι να σιωπούμε.

10 σχόλια:

  1. Έτσι, έτσι. Πάντα τρώμεν την και σωπούμε. Πόση απάθεια πιον ρε γμτ; Πεζίνες, ψωμιά, γάλατα, ούλλων οι τιμές παν πάνω γιατί ακριβώνουν οι πρώτες ύλες στο εξωτερικό. Αν φτηνίζουν στο εξωτερικό οι πρώτες ύλες, παίζουν ούλλοι πελλό και οι τιμές μεινίσκουν στα ύψη. Και οι μισθοί (όπου υπάρχουν) μεινίσκουν στάσιμοι επ' αόριστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα είπε όλα ο φίλος πάνω και συμφωνώ απόλυτα. επαναλαμβάνω για να εμπεδωθεί ότι μόνο να ακριβώνουν ξέρουν. δεν πα να γίνει το πετρέλαιο 1 δολλάριο το βαρέλι τίποτε δεν φτηνίζει. αν άυριο γίνε 1,01 δολλάρια το βαρέλι θα μας ακριβώσουν το γάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που εν μας ακριβινήσκουν εν τη βαζελίνη. Γιατί χρειαζούμαστεν την έτσι όπως πάσιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι λαλείς; Πότε εκατσιάρισε κανένας σύνδεσμος καταναλωτών; Έσχει έτσι πράμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα..

    Στη Κυπρο δεν ασχολείται κανένας.. Ουλλοι αγοραζουν και σιωπουν! Στην Ελλάδα πριν 2 χρονια είχε ανακοινώσει ο συνδεσμος καταναλωτων να μην αγοράζει κανενας γάλα γιατι είχε φτάσει σχεδον τα 2 ευρώ. Κανένας δεν αγοραζε γάλα, μεχρι που αναγκαστηκαν να το φτηνήσουν! Τώρα πωλείται 1 ευρώ το 1,5L!!!!!Aλλά πε του Κυπραίου να καμει έτσι!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ^ θα πάει να αγοράσει πεντέξι να έχει...

    "Εν παραπονιούνται, άτε μπορεί να μουρμουρίσουν λίγο με τον κουμπάρο τζαι την κουμέρα αλλά δεν πρόκειται να κάμουν τίποτε πιο δυναμικό."

    so true...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και διαβάζω τώρα έρχονται και άλλες αυξήσεις σε βασικά αγαθά φυσικά. Farine lactee από 6.98 στα 7.36. μαζί με άλλες φρουτόκρεμες, νερό, κοτόπουλο, ψωμί, βενζίνη. Μέτρο προστασίας κανένα, αύξηση μισθού καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το μόνο που εν μας ακριβινήσκουν εν τη βαζελίνη. Γιατί χρειαζούμαστεν την έτσι όπως πάσιν..."

    Hύρα παλιά μιαν καλήν παρτίδαν :

    http://kkoulas.blogspot.com/2010/03/with-vaseline-intensive-care.html

    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίσως έν τζαιρός να σταματήσομεν να σιωπόμεν τζαι να υπομένομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Ελλάδα πάντως φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης πάει στο 1 € το λίτρο...Κι πολλά άλλα, δε μου φτάνει το σχόλιο να τα πω όλα...

    ΑΛΛΑ...Τι καταστροφή μου έκανες τώρα, έγκυο γυναίκα??Πώς θα αντέξω μέχρι τις 21 του μήνα που θα ξανακατέβω Κύπρο για να φάω πίτα????πω πω ζημιά βραδιάτικα!!!!Ονειρεύομαι πίτες μιξ, πίτες χαλούμι με ντομάτα και ρίγανη από το χωριό, πίτες σεφταλιά, πίτες, πίτες, πίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή