Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η επόμενη μέρα...


Πώς αντιδρούμε όταν ακούμε μια δυσάρεστη είδηση, χάνουμε κάτι ή αποτυγχάνουμε σε μια προσπάθεια στην οποία είχαμε επενδύσει πολλά; Ειδικά όταν το αποτέλεσμα είναι τελειωτικό και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε όσο κι αν προσπαθήσουμε. Στην αρχή παγώνουμε, ξεσπούμε ίσως σε κλάματα, θέλουμε να αποτραβηχτούμε και να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας. Ίσως πάλι αντιδρούμε με τον αντίθετο τρόπο, μας πιάνει υπερκινητικότητα, αρχίζουμε να κάνουμε διάφορες δουλειές π.χ. του σπιτιού ή θέλουμε να είμαστε με κόσμο για να ξεχάσουμε. Καταφέρνουμε έτσι να ξεπεράσουμε τη μέρα στην οποία δεν εκπληρώθηκε το όνειρο για το οποίο προσπαθήσαμε πολύ σκληρά.

Και ξημερώνει η επόμενη μέρα. Και ενώ κάθε καινούρια μέρα φέρνει νέες ελπίδες, αυτή η μέρα, σε φέρνει αντιμέτωπο με την απώλεια, με τα ανεκπλήρωτα όνειρα, με τον κόπο και τις ελπίδες που χάθηκαν. Η επόμενη μέρα κάνει αυτά που δεν κατάφερες να αποκτήσεις, αυτά που ήθελες να αλλάξεις καθημερινή πραγματικότητα. Φαντάζεσαι πώς θα ήταν η μέρα αυτή, αν είχες το αποτέλεσμα που ήθελες. Βλέπεις για λίγο τον εαυτό σου ευτυχισμένο σε ένα παράλληλο σύμπαν, όμως δεν ξέρεις αν θα καταφέρεις κάποτε να ζήσεις πραγματικά σε αυτό. Προς το παρόν, πρέπει να μαζέψεις τα συντρίμια σου, να βρεις τη δύναμη να προχωρήσεις. Πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς, να βρεις τι δεν πήγε καλά και ίσως αν έχεις ακόμα δύναμη κι ελπίδες να ξαναπροσπαθήσεις.

Ο χρόνος που κυλά σε αναγκάζει να σταθείς στα πόδια σου. Πρέπει να πάρεις αποφάσεις δύσκολες, που γίνονται ακόμα πιο δύσκολες κάτω από τη σκιά του ονείρου που έσβησε. Αποφάσεις δικές σου, με ρίσκο που κανένας άλλος δε μπορεί να πάρει για σένα. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να είσαι αισιόδοξη. Δεν γίνεται όμως διαφορετικά. Πρέπει να προχωρήσεις...

5 σχόλια:

  1. Αγαπητό Σκουλουκούιν,

    Είναι δύσκολες οι επόμενες μέρες. Ειδικά όταν δεν ξημερώνουν όπως τις επιθυμείς... Χρειάζεσαι αγάπη για να τα βγάλεις πέρα...και πίστη... και αισιοδοξία... και ελπίδα πως θα υπάρξει ξανά μια επόμενη μέρα που όλα θα πάνε όπως τα θέλησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Don't cry over spilt milk, λαλούν και οι Εγγλέζοι. Όσο και να το σκέφτεσαι, όσο και να κλαίεις και να οδύρεσαι, τίποτε εν αλλάσσει. Πήαινε βάλε άλλο γάλα και απόφυγε τες κινήσεις που έκαμες που είχαν ως αποτέλεσμα να σιενωστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επόμενη μέρα είναι ευκαιρία για μια καινούρια αρχή, για νέους στόχους με καθαρή σκέψη.
    Έχουμε ανάγκη να αντλούμε δύναμη από κάπου για να μην μας παίρνει από κάτω! Βρές τη δική σου πηγή. Να'χεις πίστη στον εαυτό σου, να τον δέχεσαι όπως είναι και να τον αγαπάς!
    Μην απογοητεύεσαι και μην μετανιώνεις για τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O kathenas antidra diaforetika sto telos oloi omws prepei na proxwrhsoume, kuriws otan exoume e3arthmena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή