Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Μολύβια για αριστερόχειρες


Μια συνήθεια που έχω όταν πηγαίνω σε βιβλιοπωλία, υπεραγορές και άλλα καταστήματα είναι να κοιτάζω τα πάντα γύρω μου και να παίζει το μάτι μου λες και είμαι καμμιά κλεπτομανής. Προχτές λοιπόν ενώ ήμουν έτοιμη να πληρώσω στο ταμείο του βιβλιοπωλείου της γειτονιάς μου βλέπω μπροστά μου κάτι μολύβια και μια καρτελίτσα να γράφει "μολύβια για αριστερόχειρες". Εντελώς αυθόρμητα λέω στο βιβλιοπώλη (ένα πολύ συμπαθητικό νεαρό παιδάκι).
- Μολύβια για αριστερόχειρες, κύριε ελέησον, μα ποιος το σκέφτηκε τούτον;
Εκείνος προς στιγμήν έσβησε και μετά μου είπε.
- Ναι, είναι μολύβια που βοηθούν τους αριστερόχειρες να γράφουν.
- Τζαι καλάν, πώς έγραφαν οι αριστερόχειρες τόσον καιρόν; ΄Αδε κόψιμον του νου τους.
- Ε, ναι (απάντησε εκείνος και χαμογέλασε) εφόσον υπάρχουν όμως δεν μπορούσαμε να μην τα φέρουμε κι εμείς αφού θα τα έχουν τα άλλα βιβλιοπωλεία.
Τότε κι εγώ συμφώνησα μαζί του και αρχίσαμε να περιεργαζόμαστε και να θαυμάζουμε την νέα εφεύρεση, τα μολύβια για αριστερόχειρες που έχουν μια καμπύλη σαν σταγόνα στο πλάι με κλίση προς τα αριστερά (πρέπει να τα δείτε για να καταλάβετε, είναι δύσκολο να περιγράψω αυτή τη νέα θαυμαστή εφεύρεση).

Επιτέλους η ανθρωπότητα άρχισε να προχωρά προς το καλύτερο αφού προσφέρει διευκολύνσεις στα άτομα που ανήκουν σε κάποιες μικρότερες και διαφορετικές ας το πούμε ομάδες. Από την άλλη όμως έχω φίλους αριστερόχειρες και ποτέ δεν άκουσα κανέναν να παραπονιέται ότι δεν τον βολεύουν τα μολύβια. Αν το διαβάζει αυτό καποιος αριστερόχειρας ας μας πει.

Η εξειδίκευση λοιπόν μπαίνει δυναμικά ακόμα και στο χώρο των μολυβιών, τα οποία μας εξυπηρετούσαν μια χαρά μέχρι τώρα, δημιουργώντας νέες ανάγκες με σκοπό φυσικά ποιο άλλο, το κέρδος αυτού που τα σκέφτηκε και τα κατασκεύζει. Τώρα οι αριστερόχειρες θα πρέπει να αγοράζουν τα δικά τους μολύβια και οι δεξιόχειρες τα δικά τους. Και τα μωρά του δημοτικού τωρά καλά κάμνουν να μεν ξιχάνουν την κασετίνα τους στο σπίτι όπως εκάμναμεν εμείς στον τζαιρό μας γιατί ο διπλανός τους μπορεί να γράφει με το αντίθετο χέρι από εκείνους τζαι να μεν τους κάμνουν τα μολύβια του. Νέος χαμός στις τάξεις του δημοτικού, καλά να πάθουν όμως οι δασκάλοι που κάθουνται τρεις μήνες το καλοτζαίρι ενώ οι άλλοι δουλεύκουν (αν το διαβάζει κανένας δάσκαλος ή δασκάλα ελπίζω να μεν μαλλώσει μαζί με το σκουλουκούιν τζαι να χάσει τζαι τους λίγους αναγνώστες που έχει).

11 σχόλια:

  1. Αγαπητό σκουλουκούιν,

    νομίζω πως επειδή ανήκεις στην πλειοψηφία αυτών που γράφουν με το δεξί, ίσως δεν γνωρίζεις τα βάσανα που ζουν οι αριστερόχειρες... Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το ψαλλίδι με το αριστερό σου χέρι, ή να βάλεις τον καφέ στο φλιτζάνι από το μπρίγκι και θα καταλάβεις. ένας φίλος αριστερόχειρας μου έλεγε κάποτε πως αγοράζει ανάλογα χρηστικά αντικείμενα από το ίντερνετ. ώρα για το μολύβι, δεν ξέρω... ίσως και να έχεις δίκαιο... Αλλά για τα υπόλοιπα ίσως τελικά να είναι είδη πρώτης ανάγκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ, πολλές απορίες... Για τους δεξιόχειρες έννα κάμουν άλλα μολύβια; Τα παλιά τα unihand (κατά το unisex) να τα πετάξουμε; Εννα φκουν και παπούτσια για αριστεροπόδες; Έννα δικαιούνται να κάθουντε μπροστά στο λεωφορείο; Έννα περπατούμε στα ίδια πεζοδρόμια; Πέρκει να έχουν και δικαίωμα ψήφου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. well...είμαι αριστορόχειρας τζαι ναι ήταν / είναι πρόβλημα. ΕΙΔΙΚΑ τα μολύβκια. Ένας αριστερόχειρας γραφει που τα αριστερά στα δεξιά τζαι ουσιαστικά παρασέρνει μαζί του το μελάνι / μολύβι. Τζαι γίνουνται ούλλα χτιτζιόν.

    Ο τρόπος για να το αποφύγεις είναι να σπάσεις τον καρπό τζαι να γράφεις με τις εγγυς μεσοφαλαγγυκές (?) αρθρώσεις να εν κάθετετες της γραμμής.
    (Εκουράστηκα ώσπου να βρω πως να το γράψω)

    αλλα μπορείς να έβρει πέννες που να μεν τα γρίζουν ούλλα π.χ bic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ αριστερός είμαι μια ζωή και προκοπή δεν βλέπω.
    Τα μολύβκια ίσως είναι τελευταία μου ελπίδα .
    Είναι και συμπαθητικό το παιδί στο βιβλιοπωλείο , θα πάω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάπου διάβασα ότι κάθε χρόνο σκοτώνονται ξέρω γω πόσοι αριστερόχειρες επειδή χρησιμοποιούν προϊόντα για δεξιόχειρες... αλλά τώρα το μολύβι, με ειδικό σχεδιασμό κιόλας... πρέπει να αγοράσω ένα από περιέργεια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι ΚΑΙ αριστερόχειρας ΚΑΙ δάσκαλος.
    ΝΑΙ χρειαζόμαστε δικά μας μολύβια και ΝΑΙ δεν καθόμαστε 3 μήνες αλλά 2!
    Οπότε πρόσεχε να μεν σε πετύχω πουθενά!
    Κατά τα άλλα ωραία ανάρτηση σκουλουκούιν μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως φαίνεται ακόμα και μικρές διαφοροποιήσεις κάποιων ατόμων όπως αριστερόχειρες, προκαλεί προβλήματα αφού η κοινωνία μας είναι σχεδιασμένη ώστε να εξυπηρετεί την πλειοψηφία και όχι τις μειονότητες. Σκεφτήτε τι τραβούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Αγαπητέ Defiance, πολύ καλός ο όρος unihand.
    Όσο για τους αριστερούς και την προκοπή habilis μου, τωρά με το χριστόφκια πέρκι δείτε κι εσείς άσπρη μέρα.
    Please νυχτερινέ ποδηλάτη μην με πατήσεις αν με δεις στο δρόμο, εγώ συμπαθώ τους δασκάλους κι ας κάθονται 4 μήνες (όπως λεν μερικοί (όχι εγώ) που λογαριάζουν 3 μήνες καλοκαιριού και χριστούγεννα και πάσχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Αθήνα έσιει εδώ και χρόνια κατάστημα ειδικά για αριστερόχειρες με ό,τι προϊόντα μπορεί να φανταστεί κανείς που διευκολύνουν τη ζωή τους: πέννες, ψαλίθκια, μπρίκια, ρίγες, ό,τι φανταστείς. Νομίζω ονομάζεται ακριβώς έτσι, "Αριστερόχειρας" τζιαι βρίσκεται πάνω στην ΑΚαδημίας προς το τέρμα, προς την Ομόνοια, αν θυμούμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι αριστερόχειρας κ γράφω με την κόλλα/τετράδιο...γοτ έβερ,, ανάποδα!
    Σο φαρ,, δεν είχα προβλήματα λόγω αυτής μου της ιδιαιτερότητας!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι ζόρι τραβάμε που τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη έχουν φτιαχτεί για σας τους δεξιόχειρες. Απο τα άθλια τετράδια με τα σπιραλ που σου σπαει τα νευρα γιατί μπλεκει και δεν μπορεις να ξεκινήσεις να γράφεις από την άκρη, όλα μα όλα τα keyboard που εσείς μας αναγκάσατε να πατάμε τους αριθμούς με το δεξί χέρι, μέχρι και τα πουκάμισά μας που μας βάλατε τα κουμπιά από τη δεξιά μεριά. Τώρα για τα καταπληκτικά αυτά μολίβια δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι όταν εσείς γράφετε φυσικά και βλέπετε τι γράφετε. Για ρωτήστε και εμάς να δείτε? Αυτή η καμπύλη είναι για να μας βοηθάει σε αυτόν ακριβώς το σκοπό... Και ναι έχουμε βαρεθεί να μαθαίνουμε να κάνουμε όλα τα πράγματα όπως εσείς θέλετε και ευτυχώς που κάποιοι μάλλον δικοί μας άρχισαν να μας σκέφτονται και να μας προσφέρουν προϊόντα για να διευκολήνουν.Am i right? no i am LEFT

    ΑπάντησηΔιαγραφή